KV Wageningen weet weer wat winnen is

16 december 2019 om 14:07 Algemeen

WAGENINGEN - Na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken, moest Wageningen zaterdagavond bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen op bezoek, tot dan samen met Oost Arnhem zonder puntverlies en koploper in de Hoofdklasse B. Op voorhand een moeilijke pot dus voor de blauwwitten.

De Wageningers met Iris (nog geblesseerd) langs de kant en Wouter op de bank, begonnen strijdvaardig, vechtend voor elke bal. En wat vooral opviel, ze gingen voor elkaar door het vuur. De afgelopen intensieve week met o.a. een “praatsessie”, leek zijn uitwerking te hebben gehad. Wat ook opviel die eerste helft, dat veel doelpunten uit de handen van dames afkomstig waren. Ruststand 9-11.

In de tweede helft lukte het zelfs een voorsprong op te bouwen met zeven doelpunten verschil. Dalto leek nog even gevaarlijk terug te komen, maar het was Wageningen dat met 17-21 aan het langste eind trok.

Een hele belangrijke overwinning gezien de overige uitslagen. Ook Spart en ODIK wonnen hun wedstrijd en hebben net als Wageningen en DSC nu 4 punten. Na het verlies van Dalto, voert Oost Arnhem verrassend de ranglijst alleen aan en is als enige nog ongeslagen (10 punten). Dalto volgt op twee punten , terwijl Deetos daar weer twee punten achter staat. En dan dus het 4-tal waaronder Wageningen met 4 punten en puntloos onderaan staat SCO.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma, uit tegen ODIK in de Veluwehal in Barneveld. Dit is weliswaar een promovendus, maar komt tot op heden verrassend goed voor de dag.

Doelpuntenmakers: Jeffrey van Huenen 5x, Matté Lipke 4x, Eline van Veldhuisen en Nena Ellermeijer 3x, Jasper Broenink 2x, Michelle van den Tempel, Xanne Ketelaar, Steven Landman en Rik Brouwer 1x.