Opnieuw nederlaag voor KV Wageningen

1 december 2019 om 17:42 Algemeen

WAGENINGEN - Zaterdag moest Wageningen op bezoek bij DeetosSnel in Dordrecht. Na de slechte wedstrijd voor eigen publiek vorige week, hadden de blauwwitten wat recht te zetten.

Jimin de Vries, de goalgetter aan Dordse zijde had binnen drie minuten al twee treffers door de mand gewerkt, voordat Wageningen maar één goede aanval had weten op te zetten.
Nena zorgde voor de aansluitingstreffer, maar binnen de minuut was er al weer een tegentreffer op het scorebord. Na vijf minuten kon Wageningen de stand gelijk trekken (4-4) en er ontspon zich een gelijk opgaande strijd.

Bij de stand 5-4 vond de arbiter het nodig Jimin de Vries een gele kaart te geven voor aanmerking op de leiding. Matté was zijn directe tegenstander, moest hem in bedwang houden en deed dat trouwens prima. Aan het eind van de rit had Matté 7x gescoord en Jimin 8x. Wat dat betreft hielden zij elkaar goed in evenwicht.

Mede doordat Wageningen nogal ongelukkig was met het nemen van vrije ballen kon de thuisploeg toch weer met twee doelpunten afstand nemen. Opnieuw kwam Wageningen langszij (7-7), maar telkens was het Deetos dat weer een kleine voorsprong kon nemen.
Tot de rust bleef het stuivertje wisselen. Om en om kwamen de ploegen met miniem verschil aan de leiding. Bij de stand 15-15 leek er een opstootje te ontstaan toen Matté door een botsing verzorging nodig had. Gelukkig kon hij verder spelen. De ruststand 16-15 had gezien het spel net zo goed andersom kunnen zijn.

De tweede helft hadden de Wageningers lange tijd de wedstrijd onder controle en leken met nog zo’n 6 minuten te gaan op de winst af te stevenen. Er werd tot dat moment ook prima gespeeld. In de eindfase werden er helaas te gemakkelijk stippen gegeven aan de thuisploeg en de blauwwitten raakten hierdoor enigszins van slag. Er werden nog enkele wissels toegepast aan Wageningse zijde. Zo kwam Xanne nog in het veld voor Michelle. Helaas duurde deze wissel niet lang, want door een botsing kwam Xanne dusdanig met de vloer in aanraking dat ze dizzy het veld af moest.

Door alle hectiek in die laatste minuten verloor Wageningen alsnog de wedstrijd met 25-21, waar zij zeker een gelijkspel hadden verdiend.

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen promovendus Sparta uit Zwolle, aanvang half acht.

Doelpuntenmakers: Matté Lipke 7x, Steven Landman 5x, Jeffrey van Huenen 3x, Nena Ellermeijer en Iris Ilekhomon 2x en Jasper Broenink en Eline van Veldhuisen 1x.