Spelmoment laatste wedstrijd buiten: Heerenveen - Wageningen
Spelmoment laatste wedstrijd buiten: Heerenveen - Wageningen Foto: Florien van Dee

Korfballers winnen verdiend in Heerenveen

27 oktober 2019 om 15:52 Algemeen

WAGENINGEN - Zaterdag stond de return en tevens laatste wedstrijd van de eerste helft veld op het programma tegen en in Heerenveen. Wageningen had nog iets goed te maken gezien de mindere wedstrijden van de afgelopen twee weken waarin ze drie punten verspeelden. Wel, dat was goed te merken.

Dit keer hadden Iris en Wouter op de bank plaats genomen en dat zij niet ingezet hoefden te worden zegt voldoende. Hoewel de weersvoorspelling niet al te gunstig was wat de wind betreft, viel dit gelukkig honderd procent mee. De weergoden waren de korfballers goed gezind.

Al na twee minuten hadden de blauwwitten via twee stippen een kleine voorsprong opgebouwd en hoewel Heerenveen tot de rust de Wageningers nog enigszins bij kon houden ging de rust in met een 7-9 voorsprong. Samengevat was Wageningen toch de baas in het veld en vooral verdedigend zat het weer goed in elkaar. Ook aanvallend lieten de blauwwitten zich van hun goede kant zien.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft: de verdediging stond als een huis en aanvallend liep het over het algemeen ook uitstekend door op het juiste moment het schot uit te stellen en een andere vakgenoot de kans te geven aan te leggen. De eindstand van 16-23 was naar ieders tevredenheid. Een fijn gevoel voor zowel spelers als technische staf.

Door deze overwinning staat Wageningen nu tweede op één punt achterstand op Tempo dat met miniem verschil won van Meervogels/Fisica. Oost Arnhem verloor thuis van SCO met een punt verschil, en zakte daardoor naar de 3e plaats, 1 punt achter Wageningen.

Doelpunten: Jeffrey van Huenen en Steven Landman 5x, Michelle van den Tempel 4x, Eline van Veldhuisen en Matté Lipke 3x, en Nena Ellermeijer, Xanne Ketelaar en Jasper Broenink 1x.

Wageningen kan zich nu helemaal gaan richten op het zaalseizoen, dat over drie weken begint met een uitwedstrijd bij SCO.