Een heel vak met focus op de bal en het resultaat.
Een heel vak met focus op de bal en het resultaat. Foto: Patricia Brouwer

Offday kost korfballers Wageningen een punt

13 oktober 2019 om 10:35 Algemeen

Zaterdag ontving KV Wageningen SCO uit Oldeholtpade, dat in de onderste regionen verkeert in de Hoofdklasse A. Op papier zouden de Wageningers dus eenvoudige twee punten moeten kunnen pakken. In eerste instantie leek dit inderdaad te gaan lukken, maar de afronding was er mede debet aan dat de blauwwitten uiteindelijk blij mochten zijn met de 22-22 eindstand.

WAGENINGEN - Elke week wordt er bijna door het hele team gescoord en dat was nu ook wel het geval. De tegenpartij viel vooral op door de dames, die 12 treffers voor hun rekening namen. Wageningen leek vooral moeite te hebben met hun fysieke spel. De eerste helft was Wageningen eigenlijk nog wel de baas over SCO, maar toen viel al op dat de scherpte vooral aanvallend ontbrak. De ruststand 10-9 viel dan ook tegenvallend uit.

De tweede helft leek het lange tijd crescendo te verlopen voor Wageningen en liepen zij uit naar 19-14. Eline van Veldhuisen werd ingezet voor Michelle van den Tempel, waarna SCO een time out nam die naderhand voor hen heel positief uitpakte. Langzaam maar zeker liepen de gasten in door vooral hun dames, die 4 keer achtereen scoorden. SCO gaf geen duimbreed toe en alhoewel vijf minuten voor tijd Steven Landman nog voor twee doelpunten in het voordeel van Wageningen zorgde, moesten de blauwwitten alsnog toezien dat SCO een minuut voor tijd de gelijkmaker door de korf schoot. Wageningen probeerde het nog om de winst af te dwingen, terwijl SCO duidelijk blij was met een punt door de bal in de ploeg te houden.

Alles bij elkaar onnodig puntverlies voor Wageningen, dat nog wel op de eerste plaats staat met 1 verliespunt minder dan Tempo en Oost Arnhem. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Tempo op het programma.

Doelpuntenmakers: Wouter ter Maten (6), Steven Landman (5), Jeffrey van Huenen (4), Matté Lipke en Nena Ellermeijer (2) en Michelle van den Tempel en Xanne Ketelaar (1).