Aanvoerder Jasper Broenink neemt een vrije bal, later zou Jasper geblesseerd uitvallen. Foto: Patricia Brouwer

KV Wageningen na overwinning koploper samen met Tempo

16 september 2019 om 10:54 Algemeen

WAGENINGEN - Onder het motto ‘Oost Arnhem uit altijd lastig’, speelde KV Wageningen zaterdag onder mooie weersomstandigheden met drie teams tegen Oost Arnhem. Allereerst speelden de eerste junioren teams tegen elkaar. Wageningen A1 gaf het goede voorbeeld door een ruime 11-28 zege. De reserves moesten helaas de eer laten aan Oost Arnhem 2 (17-16) en daarna was de hoofdmacht aan de beurt. Bij Wageningen ontbrak Wouter ter Maten nog (net terug van een lange vakantie) en Nena Ellermeijer was deze middag reserve.

De blauwwitten begonnen goed door een 2-0 voorsprong te nemen. Oost Arnhem kon wat terug doen, maar Wageningen liet vooral de eerste helft duidelijk zien wie er aanspraak maakte op de overwinning. Na zo’n tien minuten spelen lag de wedstrijd even stil toen Eline van Veldhuisen werd getorpedeerd door een heer. De toegewezen stip werd verzilverd door Jeffrey van Huenen en gelukkig kon Eline de wedstrijd vervolgen. Dat Wageningen flink uit kon lopen was mede te danken aan het slordig omgaan met de geboden kansen van Oost Arnhem. De ruststand 6-11was echter wel verdiend. Oost Arnhem had inmiddels met vijf van de acht toegestane wissels het tij proberen te keren, maar dat was dus niet gelukt.

De tweede helft had Wageningen duidelijk meer moeite de korf te vinden en mede daardoor konden de Arnhemmers de schade beperkt houden. Er werden door de blauwwitten, die zaterdag in het zwart speelden, prima aanvallen opgezet, maar de scherpte ontbrak. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Wageningen ook nog te maken met een blessure. Jasper Broenink die vooral opviel door zijn sterke rebound, viel met een enkeltje uit. Joost van Milligen, ‘s morgens nog een fraaie overwinning behaald in Arnhem met de A1, was zijn vervanger.Het einde van de wedstrijd werd nog ontsierd door een onterechte gele kaart voor Steven Landman en een gele kaart voor een OA heer, die Matté Lipke torpedeerde.

Al met al een verdiende 19-22 zege voor Wageningen, waarbij Oost Arnhem alle acht toegestane wissels nodig had en Wageningen helaas één wissel vanwege een blessure. Zondag 22 september komt Mid Fryslân op bezoek op Het Binnenveld. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur. Daarvoor spelen de reserves tegen elkaar.

Doelpuntenmakers: Jeffrey van Huenen 6x, Matté Lipke en Steven Landman 5x, Eline van Veldhuisen 3x Xanne Ketelaar, Jasper Broenink en Joost van Milligen 1x.