Oogstfeest op Wagenings Wijngoed
Oogstfeest op Wagenings Wijngoed Foto: Janet Mol

Oogstfeest op Wagenings Wijngoed

14 september 2019 om 19:30 Algemeen

WAGENINGEN - Op zondag 22 september is het van 14.00 tot 18.00 uur feest in de wijngaard. Wagenings Wijngoed viert de oogst. Er zijn leuke activiteiten en met een beetje geluk kan men nog de laatste zoete druiventrossen zien hangen en proeven. Dit jaar presenteert het Wagenings Wijngoed een nieuwe rode wijn en speciale hapjes bij de witte wijn van 2018. Een mooie kans om deze bijzondere lekkernijen te proeven en te genieten van de muziek, gezelligheid en natuurlijk van de wijnen.

“Dit jaar was de zomer heel wisselend, veel zon, maar ook periodes met regen. Het is nog spannend hoe dit gaat uitpakken. De druiven moeten nog even rijpen”, aldus de wijngaardenier van Wagenings Wijngoed Esther Schoenmaker. Vanaf half september wordt er geoogst, met hulp van veel vrijwilligers. Op de dag van het oogstfeest kunnen bezoekers nog een deel van de druiven zien hangen.

Het Wagenings Wijngoed presenteert op het oogstfeest de Regent van 2017. De eerste kans om deze mooie wijn te proeven. Nieuw is ook dat speciaal bij de witte wijn van 2018 hapjes geserveerd worden. Op deze manier komt de wijn nog beter tot zijn recht. Naast de wijn zijn er ook andere proeverijen. Er kan bijvoorbeeld worden geleerd om dolma’s van wijnbladeren te maken en er kan kennis worden gemaakt met Chinese yoga, midden in de wijngaard. Ook zijn er bonbons met de Wagenings Vlam. Op het oogstfeest kunnen deze worden geproefd. Net als de heerlijke ‘Franse’ kaasjes uit Wageningen van Madame Fromage en hapjes van Food of Cultures. En ook pluktuin De Bosrand laat producten proeven. Het duo Radiant Wood en Geert Jan van den Burgt zorgen voor de muzikale omlijsting. Kortom, allerlei ingrediënten voor een heerlijke middag op het Wagenings Wijngoed. Kijk voor het volledige programma op www.wageningswijngoed.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie