Afbeelding

Openingsavond Open Monumentendag 2019 in Junushoff

7 september 2019 om 14:18 Algemeen

WAGENINGEN - Op vrijdag de dertiende van september wordt het spits afgebeten voor Open Monumentendag 2019 in Wageningen. Geen horror, maar horeca in de Herenstraat staat dan op het menu. Er is die avond een gevarieerde bijeenkomst in Junushoff. Met als kers op de taart een boeiende lezing over vakwerk en vertier in de Herenstraat door de eeuwen heen door architect Pieter Roza. De toegang is, zoals bij alle andere activiteiten, gratis.

Gewoontegetrouw gaat in Wageningen de Open Monumentendag officieel van start met een avondvullend programma. Het thema ‘Plekken van Plezier’ leent zich uitstekend voor deze locatie: schouwburg Junushoff. Lekker achterover gezeten in het pluche kan de bezoeker genieten van muzikale en literaire bijdragen in het teken van plezier. Zo ook de lezing van Wagenings architect Pieter Roza. Hij neemt de aanwezigen mee in de tijd en schetst een beeld van de Herenstraat van de middeleeuwen tot anno nu.

Nadat wethouder Dennis Gudden de speciaal uitgegeven brochure in ontvangst heeft genomen, is het programma van Open Monumentendag Wageningen officieel geopend. Naast de lezing van Pieter Roza volgen dan ook persoonlijke bijdragen van stadsdichter Ivanka de Ruijter (natuur), Klaas de Vries (theater), Willem Straatman (kroegen) en Ton van Rhoon (voetbal). De muzikale omlijsting van de avond is in handen van a-capellakoor Punt Uit. Met veelal vrolijke en soms weemoedige klanken verwijst het koor naar het roemruchte Wageningse voetbalverleden. De zaal van Junushoff gaat op 13 september open om 19.45 uur en het programma start dan stipt om 20.00 uur.

Informatie over de Open Monumentenroute op zondagmiddag 15 september, kan men vinden in de gratis brochure die vooraf verkrijgbaar is in onder meer de bblthk, het stadhuis en boekhandel Kniphorst. Op 15 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Museum de Casteelse Poort en bij de deelnemende panden. Kijk voor meer informatie op www.omdw.nl.

advertentie
advertentie