Afbeelding
Foto: Picasa

Wageningse Plekken van Plezier openen hun deuren

Algemeen

Heeft u altijd al eens het Wagenings grondgebied vanaf grote hoogte willen gadeslaan? Of een rondleiding in het roemruchte Stadion de Wageningse Berg willen krijgen? Of misschien wel een kijkje willen nemen achter de coulissen van Junushoff? Het kan allemaal op zondag 15 september. Dan openen de Watertoren, het stadion en de schouwburg de deuren wagenwijd voor het publiek. U kunt die dag in deze en vele andere vermakelijke monumenten en plekken worden rondgeleid. De aftrap van Open Monumentendag vindt al op vrijdagavond plaats in Junushoff met een gevarieerde openingsbijeenkomst.

In schouwburg Junushoff wordt vrijdagavond 13 september dus het startschot gegeven. Wethouder Dennis Gudden zal dan Open Monumentendag officieel openen met het in ontvangst nemen van een speciaal uitgegeven brochure. De bekende Wageningse architect Pieter Roza verzorgt een lezing getiteld: ‘De Herenstraat door de eeuwen heen’. Verder zijn er persoonlijke bijdragen van stadsdichter Ivanka de Ruijter en columnisten Klaas de Vries, Willem Straatman en Ton van Rhoon. Het avondvullende programma wordt muzikaal omlijst door het a-capellakoor Punt Uit. Met veelal vrolijke en soms melancholieke klanken verwijst het koor naar onder meer het Wageningse voetbal. De toegang is, zoals bij alle andere activiteiten, gratis.

Open Monumentendag in het teken van vermaak

Vanaf dinsdag 3 september tot 15 september is er in de bblthk een speciale tentoonstelling met foto’s van bijzondere plekken van plezier in Wageningen. Daarnaast is er een vitrine waarin dierbare herinneringen aan FC Wageningen staan uitgestald.

Kraam tijdens Molenmarkt

Inmiddels is het een traditie geworden. Ook tijdens de Molenmarkt, zaterdag 14 september, is het comité Open Monumentendag Wageningen (OMDW) met een kraam aanwezig. Hier zijn publicaties van vele voorgaande jaren te koop. Maar in de kraam kunt u ook een gratis brochure afhalen en aanvullende informatie over de Open Monumentenroute krijgen.

Open Monumentenroute op zondag 15 september

De Open Monumentenroute vindt op zondagmiddag plaats van 12 tot 17 uur. Aan de hand van de speciaal hiertoe uitgegeven brochure kunt u tal van markante gebouwen en locaties bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook rondleidingen. Zo kunt u onder begeleiding van directeur Loek Buys een kijkje achter de coulissen nemen in schouwburg Junushoff. Maar u kunt ook een boeiende rondleiding krijgen in de prachtige tuin van Villa Sanoer. De gratis brochure is vooraf verkrijgbaar in onder meer de bblthk, het stadhuis en boekhandel Kniphorst. Op zondagmiddag 15 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in Museum de Casteelse Poort (die dag gratis te bezoeken), en bij de deelnemende panden. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u ook terecht op de site van het lokale comité: www.omdw.nl

advertentie
advertentie