Wageningen Ruimt Op

28 augustus 2019 om 09:51 Algemeen

Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september ruimt Wageningen centrum op, met in veel winkels de laatste opruimingsartikelen tegen bodemprijzen. Op zondag wordt het centrum ook letterlijk opgeruimd tijdens de opschoonvaart van de stadsgracht en is er een Kunstfestival voor kinderen waarbij zij creatief aan de slag gaan met restmaterialen.

WAGENINGEN - De organisatie is in handen van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW), Wageningen Schoon en De Kunstfactorij. Door een mooie samenwerking tussen deze drie organisaties wordt opruimen dit weekend ook echt leuk.

Samen met Wageningen Schoon start op zondag 1 september om 10.00 uur bij theater Junushoff de opschoonvaart van de stadsgracht. Naast het zwerfafval in de gracht zal er ook wandelend het zwerfafval rondom de gracht worden opgeruimd. Kano’s, zwemvesten en grijpers zijn aanwezig. Iedereen is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken. Een eigen bootje of kano meenemen mag ook.

Zondag kunnen kinderen van 13.00 tot 17.00 uur creatief aan de slag met restmaterialen tijdens het kunstfestival op de Markt. Dit leuke creatieve festival is een initiatief van de Kunstfactorij. Er zijn diverse workshops rondom de Grote Kerk op de Markt. Alle workshops zijn gratis toegankelijk en worden gegeven door professionele kunstenaars.

Op vrijdag, zaterdag en tijdens de koopzondag houden de winkeliers een gezamenlijke uitverkoop met de laatste restanten van de zomercollecties en seizoensartikelen.

advertentie
advertentie