Afbeelding

Een levende vacaturebank om lekker in te snuffelen

24 januari 2019 om 10:19 Algemeen

Door AR Mampako

“Er zijn tal van vrijwilligersorganisaties die zich inzetten om Wageningen mooier te maken”, vertelt Astrid Zeilstra enthousiast. Zij is coördinator van het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW). Om vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk nog beter bij elkaar te brengen, organiseert het VCW op woensdagavond 30 januari een banenmarkt.

WAGENINGEN - Wageningen kent circa 300 organisaties op het gebied van bijvoorbeeld zorg, kunst, cultuur, geschiedenis, religie, natuur, sport, nieuwkomers en kinderen. Honderden vrijwilligers, jong en oud, dragen enthousiast en met veel passie hun steentje bij aan de activiteiten van die organisaties.

Astrid Zeilstra: “Wij organiseren sinds 2013 elke twee jaar een bruisende banenmarkt. Dat is een soort levende vacaturebank waar iedereen welkom is om te snuffelen. Je ziet dat mensen een gesprekje aangaan met de verschillende organisaties om te bekijken of het iets voor hen is. Dit werkt natuurlijk sneller en makkelijker dan het zoeken in een digitale vacaturebank. Vaak hebben organisaties ook meer taken dan zij digitaal vermelden, waardoor de bezoeker meer keus heeft. Het is heel leuk om te zien hoe enthousiast mensen zijn. ‘Goh, ik wist niet dat dit allemaal in Wageningen bestond’, hoorde ik bezoekers zeggen op vorige markten. Organisaties vragen mij ook regelmatig wanneer er weer een markt komt. Behalve dat zij in contact komen met nieuwe vrijwilligers, ontmoeten zij elkaar en netwerken zij met elkaar. Deze gezellige banenmarkt is een echt succesformule met een direct resultaat.”

Dit jaar vindt de banenmarkt plaats op woensdag 30 januari van 19.00 tot 20.30 uur in de bblthk, Stationsstraat 2. Astrid: “Of je nu denkt dat je je tijdelijk of wat langer wil inzetten óf alleen maar wil kijken wat er te doen is in Wageningen, iedereen is welkom op de banenmarkt. Ga je binnenkort met pensioen of ben je gepensioneerd, studeer je, werk je of ben je werkeloos? Dan is de banenmarkt de moeite waard om langs te komen. Ook mensen van de gemeente en UWV zijn aanwezig om vragen op het gebied van bijvoorbeeld uitkering en vrijwilligerswerk te beantwoorden. De koffie en thee met iets lekkers staan klaar!”

Kijk voor meer informatie op de website.

www.vcwageningen.nl

advertentie
advertentie