Vincent Mosch van Eetvallei en Esther Schoenmaker van Boer en Buur Boodschap werken nauwer samen. Vincent verzorgt de webwinkel en bezorging nu in de hele regio.
Vincent Mosch van Eetvallei en Esther Schoenmaker van Boer en Buur Boodschap werken nauwer samen. Vincent verzorgt de webwinkel en bezorging nu in de hele regio. Foto: Pauline Schakenbos

Boer&Buur Boodschap en Eetvallei werken nauwer samen

13 februari 2018 om 18:37 Algemeen

WAGENINGEN - Boer&Buur Boodschap, bezorger van lokale producten in Wageningen en Bennekom, is een nauwe samenwerking aangegaan met Streekproductenplatform Eetvallei. De webwinkel is nu opgenomen in de webwinkel van Eetvallei.nl

Om zo duurzaam mogelijk te werken koos Esther Schoenmaker van Boer&Buur Boodschap ervoor per fiets in te kopen en te bezorgen. Inmiddels heeft zij zo’n 500 klanten en belangstellenden in haar bestand. Esther is daarnaast ook bedrijfsleider van de wijngaard van het Wagenings Wijngoed. “Het op de fiets boodschappen doen en bezorgen is nu fysiek te zwaar geworden. Daarom draag ik de webwinkel over aan Vincent.” Vincent Mosch van Eetvallei bezorgt met een auto die op groen gas rijdt. Beiden kennen elkaar al een tijd. Op de streekmarkt Pasen 2015 kwamen ze elkaar tegen en raakten aan de praat. Esther: “We ontdekten dat we beiden bezig waren met een bedrijf om streekproducten aan huis te brengen. We wisselen tips uit en sparren met elkaar.”

Behalve particulieren voorziet Vincent onder andere het Wageningse Stadhuis, De Woningstichting en Solidez van lokale producten. Particulieren kunnen de veelal biologisch geproduceerde producten aan huis bezorgd krijgen of met elkaar een afhaalpunt in de buurt organiseren. Afhalen kan nu al bij de Boerderijwinkel van Steenbergen in Bennekom, bij De Hoge Born en bij Heroes of Taste in Wageningen. Kort transport van boer naar burger is beter voor het milieu en bovendien gezonder. Het is vers en vol voedings­stoffen. Er zijn ook geen of minder conserverings­middelen nodig. Boeren, producenten komen uit de buurt. Er ontstaat een binding met de omgeving en de seizoenen. En je komt met elkaar in gesprek over wensen, kwaliteit, smaak en assortiment. Esther blijft op de achtergrond betrokken. “Ik ga bijvoorbeeld zorgen dat recepten met lokale producten te bestellen zijn en bijdragen aan de nieuwsbrieven. Verder zal ik Vincent vervangen tijdens eventuele vakantie of afwezigheid.” Ze bruist van ideeën voor een kortere keten van ‘grond naar mond’.

www.eetvallei.nl

advertentie
advertentie