Afbeelding
Foto: Marius Bolck

Simon van Eek schafeltenniskampioen

16 januari 2018 om 09:08 Algemeen

WAGENINGEN - De 18-jarige Simon van Eek uit Veenendaal is de nieuwe schafeltenniskampioen van Wageningen. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.

Van Eek is een waardig opvolger van Rob Bertholee, de veelvoudig kampioen, die dit keer verhinderd was. Van Eek haalde 23 van de maximaal te behalen 28 punten. Hij stond slechts één games af met tafeltennis tegen Sytse Koopmans en hij won vijf van zijn zeven schaakpartijen. Dat laatste was opmerkelijk, omdat hij na jaren van afwezigheid twee maanden geleden pas weer is gaan schaken bij de Veenendaalse Schaakvereniging. Tafeltennissen doet hij bij SKF op landelijk niveau bij de jeugd.

Michel Auwens uit Milsbeek werd tweede. Sytse Koopmans eindigde op de derde plaats en was hiermee de beste Wageninger en de hoogst geklasseerde van de organiserende vereniging TTV Shot. Sander van Eijk behaalde het beste schaakresultaat. Hij won al zijn partijen. Omdat hij met tafeltennis slecht drie punten aan zijn totaal kon toevoegen, kwam hij niet verder dan de vierde plaats. Ric de Vos was de beste tafeltennisser. Hij stond het gehele toernooi geen game af.

Kijk voor de volledige einduitslag op www.svwageningen.nl of www.ttvshot.nl

advertentie
advertentie