Jeroen Hendriks heeft samen met Jort Jongsma een eigen bedrijf: De Mobiele Filmcrew.
Jeroen Hendriks heeft samen met Jort Jongsma een eigen bedrijf: De Mobiele Filmcrew.

Ik heb een grote passie voor video

Algemeen

In de ‘Estafette van Bennekom’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger.
Deze week is Jeroen Hendriks aan de beurt.

Naam: Jeroen Hendriks.
Geboren: Op 21 juni 1998 te Deventer.
Wat vind je van Wageningen: Ik vind Wageningen een hele toffe stad, het is klein genoeg om zomaar een bekende tegen het lijf te lopen, maar ook zeker geen dorp waar niks gebeurt. Ik heb op het Pantarijn gezeten en heb het in die tijd erg naar mijn zin gehad en ben steeds meer gesteld geraakt op Wageningen. Ik denk dat dat komt door de combinatie van de universiteit, cultuur, de natuur en grootte van de stad. Dit maakt dat Wageningen een heel uniek en mooi karakter heeft.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik heb een relatie met Eva.
Hobby’s: Ik maak graag video’s en ik kijk graag films. Verder houd ik van luisteren naar muziek en podcasts.
Opleiding: Ik heb HAVO gedaan op het Pantarijn. Daarna ben ik begonnen aan de studie Technische Informatica. Daar ben ik weer mee gestopt.
Huidige beroep: Ik werk momenteel samen met Jort Jongsma aan een eigen bedrijf: De Mobiele Filmcrew. Ons bedrijf is ontstaan uit passie voor video. We werken aan alle aspecten van videoproductie, van het videoconcept ontwikkelen, tot het filmen, tot de montage. We proberen verbinding te leggen tussen mensen door rakende verhalen te vertellen in onze video’s en deze te verspreiden op onder andere social media zoals Facebook en YouTube.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het is heel leuk om zelf een bedrijf te ontwikkelen en vanuit het niets iets op te bouwen. Ook vind ik het leuk dat ik veel verschillende mensen spreek en overal waar ik een video maak, een beetje inzicht krijg in hun situatie en verhaal. Het geeft een heel goed gevoel als je dat verhaal vastlegt en als tijdens de montage alle puzzelstukjes van een video precies zo in elkaar vallen dat het geheel klopt.
Verder actief: Voordat ik begon met De Mobiele Filmcrew, deed ik het licht en geluid op Pantarijn (ook met Jort Jongsma). Daar begeleidden wij theatervoorstellingen, open podia en andere opvoeringen.
Favoriete krant: NRC next.
Favoriete CD/muziek: Ik luister op dit moment veel naar De Vreemde Kostgangers, Passenger, Santana en Boy & Bear. Maar eigenlijk luister ik naar nog veel meer. Het verschilt van moment tot moment.
Favoriete sport: Fietsen en mountainbiken.
Favoriete vakantieadres: Ergens met strand en zee.
Slecht in: Blindelings regels volgen die naar mijn inzicht nutteloos zijn.
Goed in: Relativeren.
Hekel aan: Ik heb niet zo snel ergens echt een hekel aan.
Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens echt veel spijt van. Van elke fout leer je wat en dat helpt je om verder te komen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Een grote documentaire maken.
Lelijkste plekje in Wageningen: Sommige stukjes van Wageningen zijn wat minder maar ik denk niet dat er een specifiek lelijke plek is.
Mooiste plekje in Wageningen: Bankje aan het bergpad bij het Schip van Blaauw met uitzicht over de Uiterwaarden.
Estafettestokje gaat naar: Niels Mulder
Omdat: Niels maakt hele toffe foto’s en ik ben benieuwd naar wat hij in deze rubriek gaat vertellen.

advertentie
advertentie