Afbeelding

KV Wageningen verslaat twee koplopers op rij

4 december 2017 om 23:33 Algemeen

WAGENINGEN - De start van de zaalcompetitie leverde voor de korfballers van Wageningen twee nederlagen op tegen de concurrenten om een plek om handhaving in de hoofdklasse. In haar derde wedstrijd slaagde Wageningen er vorige week in om in Friesland koploper SCO vrij eenvoudig te verschalken. De winst op SCO heeft Wageningen blijkbaar goed gedaan. Afgelopen zondag volgde opnieuw een confrontatie met een koploper, AW.DTV uit Amsterdam, en dit leidde opnieuw tot een verrassend eenvoudige zege.

De Amsterdammers zijn geen onbekende tegenstander en zijn na hun uitstapje naar de Korfbal League weer terug in de Hoofdklasse. De degradant uit de League is, ondanks het wegvallen van topschutster Ilona van den Berg, een van de favorieten voor een plek in de kruisfinales. Zo begonnen de bezoekers ook aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond het al 1-3 en leek ‘AW’ te gaan voor een eenvoudige middag.

Niets bleek minder waar, Wageningen kwam via de vakmaatjes Jasper Broenink en Jeffrey van Huenen weer op gelijke hoogte en lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Bij een 7-7 tussenstand was het de thuisploeg die drie keer op rij de korf wist te vinden en voor het eerst een gaatje sloeg. Dit gat behield Wageningen tot de rust, die bij een 12-9 stand was gevonden. Na de rust ging Wageningen door wat het vlak voor rust goed deed. Verdedigend hield het met veel discipline de doelpunten machine van AW.DTV in bedwang en aanvallend kon het haar eigen spel spelen. Even leken de Amsterdammers terug in de wedstrijd te komen, het vond direct na rust de aansluitingstreffer (12-11) maar daar bleef het bij. Wageningen liep eenvoudig uit naar 17-13 en even later zelfs naar 21-14. Gedurende de wedstrijd liep de spanning soms hoog op en waren zowel coaches als spelers van beide ploegen betrokken bij enkele opstootjes. De passie die er in het veld en op de bank heerste, heeft zeker bijgedragen aan de overwinning. In het laatste kwartier wist AW.DTV nog maar vier keer de korf te vinden tegen 7 Wageningse doelpunten en liep Wageningen nog uit naar een ruime eindstand van 28-18.

Deze toch vrij eenvoudige zege op AW.DTV was wellicht niet verwacht, maar daarom zeker niet minder gewenst, en met het oog op de volgende koploper Groen Geel is het een flinke opsteker. Wageningen heeft laten zien tot veel in staat te zijn, en heeft het thuispubliek, met deze wedstrijd vol passie en spektakel, getrakteerd op een vervroegd 5 december cadeau.