Drummer Joost Lijbaart
Drummer Joost Lijbaart

Jasper Somsen Invites...

14 november 2017 om 16:40 Algemeen

WAGENINGEN - In de serie LoburgLive en Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdag 16 november om 20.30 uur, drummer Joost Lijbaart en gitarist Maarten van der Grinten op het jazzpodium van café Loburg.
Joost Lijbaart is een van de meest reislustigste Nederlandse drummers. Jaarlijks is hij vele weken op tournee over de hele wereld. Na zijn doorbraak, mede door zijn samenwerkingen met onder andere Michiel Borstlap en Benjamin Herman, werd hij dé grote muzikale en zakelijke kracht achter de vele projecten van de zeer succesvolle saxofonist Yuri Honing. Met zijn eigen trio ‘Under The Surface’ bracht hij dit jaar een schitterend album uit, waar hij het beste boven haalt in de twee jongtalenten die hij hiervoor uitnodigde. Joost en Jasper kennen elkaar al sinds de jaren ‘90. De hoogste tijd voor een nieuwe muzikale encounter in Loburg.
Maarten van der Grinten trad al eerder op in de serie Jasper Somsen Invites... met saxofoniste Tineke Postma. Hij is een veel gevraagd gitarist door vocalisten zoals Greetje Kauffeld, Laura Fygi, Mathilde Santing en Fay Claassen, daarnaast trad hij ook op met onder andere Clark Terry, Toots Thielemans, John Engels en Ack van Rooyen. Maarten is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Entree is gratis, donatie welkom.

Kijk voor meer informatie www.jazzinwageningen.nl.

advertentie
advertentie