Louis Bouten met familie krijgt een glaasje Prosecco aangeboden als 40.000e deelnemer van Rondleidingen Wageningen.
Louis Bouten met familie krijgt een glaasje Prosecco aangeboden als 40.000e deelnemer van Rondleidingen Wageningen.

Rondleidingen Wageningen verwelkomt 40.000e deelnemer

25 april 2017 om 18:05 Algemeen

Door Pauline Schakenbos

Rondleidingen Wageningen organiseert al 27 jaar wandelingen en fietstochten in en om Wageningen. Afgelopen zaterdag verwelkomden de gidsen de 40.000e deelnemer.

WAGENINGEN - Wageninger Louis Bouten was de gelukkige die in het zonnetje werd gezet. Hij had een wandeling aangevraagd voor het familie-uitje met broers, zussen en hun aanhang. Jaarlijks houden zij zo’n uitje samen. Ditmaal was hij aan de beurt om het te organiseren. Bij restaurant Robuust aan de Markt had het gezelschap wat gegeten, toen de gidsen van het Gilde hen opeens kwamen verrassen met een glas Prosecco en een tasje met inhoud voor elke deelnemer.

Deze zaterdag is er een lekker zonnetje bij. “We lopen altijd, weer of geen weer”, zegt Gon van Laar. “We doen het graag. Het is gezellig en dankbaar werk. Wageningen is een leuk stadje waar veel over te vertellen valt.”
Rondleidingen Wageningen is een werkgroep van Gilde Wageningen. Gilde Wageningen is een organisatie van vrijwilligers die hun kennis en kunde belangeloos beschikbaar stellen aan de samenleving. De werkgroep Rondleidingen heeft zo’n 25 gidsen met diverse specialiteiten. Een groep van vier heeft de dagelijkse coördinatie: Pam Zijlstra, Joke Jansen, Gon van Laar en Leon Verdonschot.


Tijdens het zomerseizoen, april-oktober, zijn er wandelingen waar u zo kunt aansluiten, zonder uzelf op te geven. De start van de stadswandeling en de uiterwaardenwandeling is bij museum De Casteelse Poort. Er zijn ook nog een aantal wandelingen op en over de Wageningse Berg, onder andere door de voormalige arboreta van WUR. Voor alle wandelingen en startpunten zie www.rondleidingenwageningen.nl.


Voor groepen kunnen alle wandelingen en fietstochten gedurende het gehele jaar en op zowat elk gewenst tijdstip worden afgesproken. Op koopzondagen is er altijd een mini-rondleiding. Een gids vertelt over de wederopbouw van de Markt in de Tweede Wereldoorlog en er wordt een bezoek gebracht aan de Grote Kerk met speciale aandacht voor het Herdenkingsraam. De eerstvolgende is zondag 7 mei. De wandeling start om 14.00 uur bij de fontein op de Markt en duurt circa 45 min.


Nieuw deze zomer is een dag arrangement: ‘Stad en Rijn’. In juni, juli en augustus kunt u een heerlijk dagje Wageningen beleven, met een stadswandeling, lunch en een tocht over de Rijn met het Safarischip de Blauwe Bever voor 35 euro per persoon inclusief lunch. Opgeven kan per e-mail naar info@rondleidingenwageningen.nl.

advertentie
advertentie