Harry Willemsen (rechts) overhandigt de cheque aan Lucie Peijnenburg. Links Elo Jansen, eigenaar van De Oude Tol.
Harry Willemsen (rechts) overhandigt de cheque aan Lucie Peijnenburg. Links Elo Jansen, eigenaar van De Oude Tol.

Bridgeavond voor ontmoetingsplek voor alle Wageningers

25 april 2017 om 13:24 Algemeen

Door Rick Praamstra

WAGENINGEN - Het is een jaarlijks hoogtepuntje bij de Wageningse bridgevereniging Sans Fumeurs: de bridgedrive. Bij een sponsor haalt de club geld binnen voor een lokaal doel. Vorige week donderdagavond kaarten de deelnemers bij tuincentrum De Oude Tol en zamelde Sans Fumeurs geld in voor Inloopcentrum Markt 17.

Honderd deelnemers bridgeden donderdag tussen de kamerplanten, geurkaarsen, tuinmeubelen en alles wat maar met tuinen te maken heeft. De Oude Tol in Wageningen is de grootste bridgedrive-locatie tot dusver. Sans Fumeurs houdt alweer de zesde editie. Voorgaande jaren waren onder andere Woonwarenhuis Geels, Autobedrijf RoVé en Modehuis de Windt gastlocatie. Het mes snijdt aan drie kanten, zoals voorzitter Harry Willemsen voor aanvang aan de deelnemers mededeelde: promotie voor de club, aandacht voor de sponsor en een donatie aan een lokaal doel.

Dit jaar gaat de netto opbrengst van 650 euro naar Inloopcentrum Markt 17 in Wageningen. Het centrum is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor alle Wageningers. Je kunt er onder meer maaltijden nuttigen, gezellig aan de bar kletsen, computeren of de krant lezen. Het centrum voorziet in een behoefte, vertelt bestuurslid en vrijwilliger Lucie Peijnenburg. “Wat we merken is dat er vooral mensen komen die in een kwetsbare positie zitten. Sommige mensen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, anderen willen de taal leren en er komen ook bezoekers die moeilijker in de maatschappij meedraaien in de volle snelheid met alles wat moet en wat van je wordt verwacht.”

Bezoekers voelen zich op hun gemak. “Je weet van elkaar wie je bent. Je mag er zijn wie je bent met al je hebben en houden. Het is ook prettig als je in een reguliere baan nog niet meekan, dat je wel weet ‘ik kan hier wel twee keer in de week meehelpen met koken’. Men kan hier zich ontplooien in de veilige setting van het inloopcentrum.”

Peijnenburg is blij met de 650 euro. Het Inloopcentrum stopt het geld in het maaltijdenfonds. “We zien dat er veel mensen naar Markt 17 komen die niet het geld hebben om een maaltijd te betalen. In het fonds zit een relatief klein bedrag waarmee we maaltijden betalen voor de mensen die toch graag bij ons willen zijn. We gaan met het bedrag van dit geweldige initiatief de pot verstevigen.”
Markt 17 is te bezoeken op dinsdag, woensdag en vrijdag van 15.00 uur tot en met 21.00 uur en op zondag van 15.00 uur tot 18.00 uur. Meer info: www.inloopcentrumwageningen.nl.

advertentie
advertentie