Petra van Amersfoort (links) en Mathilde Maijer (PvdA) waren onlangs te gast in
Petra van Amersfoort (links) en Mathilde Maijer (PvdA) waren onlangs te gast in "Wageningen Actueel".

Politieke partijen in debat bij RTV Rijnstreek

Algemeen

WAGENINGEN - Op donderdag 2 maart van 20.00 tot 22.00 uur houdt het team van ‘Wageningen Actueel’ van de lokale omroep RTV Rijnstreek in de Wolfwaardszaal een groot verkiezingsdebat in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart in Hof van Wageningen, dat rechtstreeks uitgezonden wordt op radio en televisie.

Alle partijen uit de gemeenteraad, behalve de Stadspartij (deze partij doet niet mee, omdat men geen binding heeft met een landelijke politieke partij) zijn aanwezig om met elkaar in debat te gaan in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Martijn Weenink (CDA), Peter Veldman (D66), Mathilde Maijer (PvdA), Marc Kiel (VVD), Frank Bos (SP), Peter de Haan (CU), Harald van Roekel (Hart voor Wageningen) en Guido van Vulpen (GroenLinks) zullen aan de hand van een aantal stellingen reageren en met elkaar in discussie gaan. Ze komen steeds in groepjes van vier aan het woord. Het gaat over thema’s, die van belang zijn bij het kiezen van een nieuwe Tweede Kamer. De sprekers krijgen een aantal stellingen voorgeschoteld, waarop gereageerd kan worden door de andere raadsleden.

Op een aantal stellingen kan men zich voorbereiden, op een paar niet. Ook het publiek krijgt volop gelegenheid om zich met de discussie te bemoeien. De uitzending wordt gestart met een column van Willem Straatman, die niet alleen in de Stad Wageningen, maar ook voor de Wageningse kabelkrant zijn columns schrijft. Tegen de klok van negen uur geeft columnist Klaas de Vries een samenvatting van wat er in het eerste uur gebeurd is. Na 21.00 uur gaat de uitzending gewoon verder met stellingen en reacties. Omstreeks 22.00 uur vat Klaas de Vries het totaal samen. Gerard Gerritsen, Annemarie Elbers en Jan Boer presenteren de uitzending. Ton van Rhoon is de zaalregisseur. Dit omroepdebat is ontstaan uit het feit, dat alle Wageningse gemeenteraadsfracties vaste klanten zijn in het radioprogramma ‘Wageningen Actueel’, dat normaal gesproken steeds op woensdagavond plaatsvindt. Publiek is van harte welkom. De toegang in hotel en congrescentrum Hof van Wageningen is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.rtvrijnstreek.nl

advertentie
advertentie