KV Wageningen won zaterdag met 33-18 van ROHDA. Foto: Gerrit Schets
KV Wageningen won zaterdag met 33-18 van ROHDA. Foto: Gerrit Schets

KV Wageningen overklast ROHDA

27 november 2016 om 22:44 Algemeen

Door Jannick Schets
WAGENINGEN - KV Wageningen liet zaterdag zien het korfballen nog niet verleerd te zijn. Het Amsterdamse ROHDA werd met een 33-18 nederlaag teruggestuurd naar de hoofdstad. Na een onverwacht zwakke competitiestart, verlies tegen Nic./Alfa-college en een gelijkspel tegen SCO, gloort er toch weer enige hoop voor de Wageningers. Het lek lijkt boven en in de Hoofdklasse A is alles nog mogelijk.
Het duurde even voordat Marvyn Toonen de score opende voor Wageningen maar binnen twee minuten scoorden vervolgens ook Iris Ilekhomon, Sandra Bukman en Luuk van der Kuilen. De vroege time-out voor ROHDA bij die 4-0 achterstand leek aanvankelijk zijn doel te missen maar zeven enerverende minuten later stond er toch een gelijke stand op het bord, 7-7.
Even werd er om-en-om gescoord, maar na 9-9 nam Wageningen afstand met vijf punten op rij in een minuut of drie. Marvyn Toonen maakte zijn basisplaats meer dan waar. Hij scoorde voor rust liefst zes keer; vier maal van afstand en twee keer uit een vrije bal.
KV Wageningen ging met een voorsprong van 16-10 de rust in. Dat lijkt een ruime en geruststellende marge. Vorige week echter maakte SCO zes punten goed in het laatste kwart van de wedstrijd en was er te vroeg gejuicht.
Deze keer bleef Wageningen geconcentreerd spelen en gaf het de voorsprong niet meer uit handen. Kleiner dan vier werd het gat niet meer. Steven Landman die pas vlak voor rust het vizier op scherp had, kreeg er plezier in en maakte vijf van zijn zeven treffers in de tweede helft. Luuk van der Kuilen veroorloofde zich dansend door de Amsterdamse verdediging zijn gebruikelijke frivoliteiten, maar was verdedigend solide en knalde vijf keer van afstand raak.
De dames die verdedigend doorgaans prima werk leveren, maar in eerdere wedstrijden aanvallend vaak net te kort kwamen, scoorden nu zowel voor als na rust vijf keer en waren de Amsterdamse dames daarmee ruim de baas. De in de basis debuterende Iris Ilekhomon bleek aanvallend een prima versterking.
Na rust gingen de Amsterdammers steeds minder vaak Recht Op Het Doel Af. Wissels om de rebound te verbeteren kwamen veel te laat en haalden bovendien niets uit. Aanvoerder Jasper Broenink werd zeven minuten voor tijd vervangen door Mark Brouwer, die Broeninks taak prima overnam.
Drie minuten voor tijd haalde coach Jacko Vermeer Iris llekhomon en Luuk van der Kuilen naar de kant. Hun vervangers, Ivo Bronts en Rinske van Haarlem, brachten de eindstand op 33-18.
KV Wageningen weet weer wat winnen is en speelt volgende week uit tegen de voormalige koploper SDO / VerzuimVitaal. De korfballers uit Kamerik verloren zaterdag met 31-26 van Nic./Alfa-college uit Groningen. SCO uit Oldeholtpade is met 5 punten uit 3 wedstrijden de nieuwe koploper in de Hoofdklasse A.
Scores KV Wageningen: Marvyn Toonen 8, Steven Landman 7, Luuk van der Kuilen 5, Iris Ilekhomon 3, Jasper Broenink 2, Pia Donkers 2, Sandra Bukman 2, Dide van Eck 2, Rinske van Haarlem 1, Ivo Bronts 1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie