Wageninger Jan Groenendijk strijdt ook in zijn eigen woonplaats om de Wereldtitel dammen. Foto: Geb Kos
Wageninger Jan Groenendijk strijdt ook in zijn eigen woonplaats om de Wereldtitel dammen. Foto: Geb Kos

Jan Groenendijk strijdt in match om wereldtitel

21 november 2016 om 18:44 Algemeen

WAGENINGEN - Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) strijden om de Wereldtitel Dammen 2016. Beide wereldtoppers spelen komende maand op drie plaatsen in ons land een match over twaalf partijen. De vijfde, zesde en zevende ronde vinden plaats in het nieuwe stadhuis van Wageningen. Inzet is de vacante titel van de Rus Aleksjander Georghiev, die het rustiger aan wil doen.

Voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt ons land weer een nieuwe titelhouder. De eerste vier partijen vinden vanaf 3 december plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, de woonplaats van Boomstra. Daarna kan Wageningen op 8, 9 en 10 december in het stadhuis aan de Markt zijn eigen WSDV-sportheld in actie zien. Den Haag is tot en met 18 december de plaats van handeling. De openingswedstrijd in de residentie vindt 12 december plaats in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer.

Door de samenwerking met Top Notch artiesten Ronnie Flex en Jiggy Dje, Healthy Ageing boegbeeld neuropsycholoog Erik Scherder (RUG), zanger Meindert Talma (ballade over Jannes van der Wal) en literair recensent Arie Storm zullen er rondom de wedstrijden allerlei unieke randactiviteiten worden georganiseerd.

Kijk voor meer informatie op www.wereldtiteldammen.nl.

advertentie
advertentie