Afbeelding

Informatieavond muzikanten Woetstok Wageningen 2017

15 november 2016 om 17:43 Algemeen

Door Peter van Herpen

WAGENINGEN -Voor de vierde keer wordt in 2017 het muziekfestival Woetstok Wageningen gehouden. Voor de Wageningse muzikanten, die mee willen doen, is er op woensdag 23 november een informatieavond over de plannen van de organisatie bij Woetstok 2017. Het thema bij de versie van Woetstok in 2017 is muziek uit de jaren zeventig en tachtig. Op de eerste aflevering van Woetstok Wageningen in 2014 werd op het festival muziek vertolkt van bands die zelf ook daadwerkelijk hadden meegespeeld op het oorspronkelijke en legendarisch geworden Woodstock, dat in 1969 plaatsvond.


“We wilden in nieuwe afleveringen de sfeer van de versie van Woetstok Wageningen 2014 vasthouden”, legt Rien Bouwmeester namens het organisatieteam uit. “In de jaren daarna werden ook vertolkingen van muziekbands uitgevoerd, die niet speelden op Woodstock maar wel passen in die sfeer en muziekstijl. In 2017 breiden we dit verder uit tot bands die muziek maakten in de jaren 70 en 80 ofwel de ‘70’s/80’s’. Gelegenheidsformaties, samengesteld uit Wageningse muzikanten, spelen op Woetstok 2017 muziek van bands uit die periode.” Op zaterdag 24 juni worden dan dertien acts op het muziekpodium in Torckpark uitgevoerd.


“We nodigen hierbij Wageningse muzikanten uit om naar de informatieavond te komen op woensdag 23 november in café Loburg”, melden de organisatoren. “Dan vertellen we meer over de lijst van bands die wij als organisatie in gedachte hebben van groepen uit de 70’s/80’s die vertolkt kunnen worden in een muziekact. Maar als de muzikanten zelf leuke suggesties hebben, dan valt daar ook over te praten. De muzikanten die mee willen doen, kunnen zich die avond ook inschrijven. Als er muzikanten zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen, dan zijn ze ook welkom op 23 november. We willen graag jongere muzikanten betrekken bij Woetstok Wageningen. Met de deelname van nieuwe generaties muzikanten willen we de continuïteit waarborgen. Ook hebben we twee nieuwe bandcoaches aan het organisatieteam toegevoegd. Ze hebben zelf meegespeeld op vorige versies van Woetstok en werden zo enthousiast dat ze graag willen meehelpen.”


Ondanks het feit dat Woetstok ieder jaar weer een succes is, wil de organisatie het evenement niet al te grootschalig laten worden. Men wil het op regionaal niveau houden, onder het motto ‘voor en door Wageningers.’ De informatieavond begint op woensdag 23 november om 20.30 uur in café Loburg.

advertentie
advertentie