Afbeelding

Lezing natuurfotograaf Johan van der Wielen bij Camera Club

18 oktober 2016 om 14:23 Algemeen

WAGENINGEN - Camera Club Wageningen (CCW) is een actieve club vrijetijdsfotografen, die wekelijks samenkomen in Speeltuin Tuindorp. Op voordracht van de natuurwerkgroep is voor de clubavond van dinsdag 25 oktober natuur- en landschapsfotograaf Johan van der Wielen uitgenodigd, bekend vanwege de serie BuitenGewoon van Omroep Gelderland. Begin september startte een nieuwe reeks van dit tv-programma, waarin de presentatoren door de mooiste Gelderse natuurgebieden struinen en twee professionele natuurfotografen, waaronder Johan, demonstreren hoe natuurfotografie óók bedreven kan worden.
Johan neemt in zijn lezing bij CCW de kijker mee op een speurtocht door de Nederlandse natuur, zijn ‘creatieve speeltuin’. Een fotografische ontdekkingstocht over de Waddeneilanden, door de rietmoerassen van de Wieden, de beukenbossen van de Utrechtse Heuvelrug en de Oostvaardersplassen. Zelf zegt hij hierover: ‘Terwijl creativiteit hoogtij viert in bijna alle takken van de fotografie, lijkt natuurfotografie vooral omgeven door de drang naar het weergeven van de werkelijkheid. Maar dé werkelijkheid bestaat niet! De werkelijkheid is een verzameling zintuigelijke waarnemingen, voor iedereen uniek. Wanneer we een foto maken, verliezen we veel indrukken maar geven tegelijkertijd ruimte aan de kijker om uit het beeld zijn eigen werkelijkheid te scheppen.’ Bij voldoende tijd zullen nog beelden uit Scandinavië worden getoond, met name een berenproject en het noorderlicht.
De clubavonden van Camera Club Wageningen vinden plaats in Speeltuin Tuindorp, Floralaan 20B, Wageningen. De aanvang is om 20.00 uur. Niet-leden zijn van harte welkom op deze open avond (toegang 2,50 euro). 
 

advertentie
advertentie