Afbeelding

Voorkómen is beter dan genezen. ‘Gezonde week’ bij M-Visio

18 oktober 2016 om 13:51 Algemeen

Voorkómen is beter dan genezen. In dat kader houdt het team van M-Visio van 24 tot en met 28 oktober de ‘Gezonde week’. Tijdens deze week wil de fysiotherapiepraktijk jong en oud in Wageningen meer bewust maken van het belang van verantwoord bewegen.


WAGENINGEN - Praktijkhouder Onneke Boter heeft er zin in: “Gezond bewegen is belangrijk. Dat wordt wetenschappelijk steeds weer aangetoond en bewijst zich in de praktijk. Mensen die bewegen krijgen minder snel klachten en zitten beter in hun vel. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen. Niet wachten totdat iemand met klachten bij ons komt met alle gevolgen van dien, maar dit vóór zijn door hen ‘tools’ te geven om gezond te bewegen.” Op een aantal Wageningse bassischolen geeft M-Visio in de ‘Gezonde week’ een workshop ‘gameboy-rug’. Kinderen die vaak computerspelletjes doen, zitten lange tijd onderuitgezakt in een onbeweeglijke houding. Dat kan vergroeiingen aan de rug veroorzaken. Tijdens deze workshop leren ze beter omgaan met hun houding.
Bij basisschool de Tarthorst is er een Kids Sportclinic over de Daily Mile. De Daily Mile is een programma waarbij kinderen dagelijks vijftien minuten hardlopen. Daardoor verbetert niet alleen hun conditie , maar ook hun concentratieniveau, stemming en algehele welzijn gaan erop vooruit.
M-Visio geeft op 24, 25 en 27 oktober aan het eind van de middag zes gratis screenings weg. Een screening brengt iemands gezondheid en belastbaarheid in beeld. Vooral aan te raden voor wie wil beginnen met sporten of regelmatig met blessures kampt. Aanmelden via info@m-visio.nl. Op donderdag komen diverse zorgprofessionals bijeen om te praten over het project ‘Gezondheid in de wijk’. In dit project werken verschillende partijen samen om op wijkgericht niveau mensen te helpen gezond en en prettig te leven. Dat voorkomt problemen als vereenzaming, burenoverlast, obesitas enzovoort. Ook de rol van fysiotherapie komt aan bod. Er zijn diverse sprekers aanwezig, zowel van de gemeente Wageningen als van branche-organisatie KNGF. Woensdagavond 26 oktober zijn er aan de Mennonietenweg 16-A drie verschillende workshops. Podoloog Michiel Luttikhuis beantwoordt vragen over voetklachten en geeft tips over het gebruik van zolen in (sport)schoenen. Vitaliteitspsycholoog Maria Voskuilen houdt een praatje over ‘hoe versterk ik mijn vitaliteit’ en diëtiste Nancy van der Burg vertelt over gezonde voeding, vóór, tijdens en na het sporten. Deze gratis avond begint om 19.30 uur. Inschrijving is niet noodzakelijk, maar wordt wel gewaardeerd i.v.m. de catering (info@m-visio.nl).
Meer info over de ‘Gezonde Week’ op www.m-visio.nl.

advertentie
advertentie