Afbeelding

Emmaus-Regenboog bestaat 35 jaar

17 oktober 2016 om 21:17 Algemeen

WAGENINGEN - Zaterdag 22 oktober viert Emmaus-Regenboog haar 35 jarige bestaan. Enkele fotocollages en een kleine historische collage met de geschiedenis zijn te bezichtigen in het gebouw. Er is een speciale verjaardag tas verkrijgbaar en er is natuurlijk taart.
In 1981 kreeg de Wageningse Emmaus-beweging gestalte in de gekraakte drukkerij aan het Delpad. Al snel volgde de verhuizing naar de Herenstraat 9, waar ze alweer uit hun jasje groeiden. In de jaren 80 gingen veel welvaartsresten in de kraakwagen en kochten mensen uit financiële nood hun waren bij Emmaus. Heden ten dage wordt er nog steeds veel weggegooid, maar nu hebben de welvaartsresten waarde als grondstof en worden er veel goed bruikbare spullen vernietigd. Dat is jammer want recyclen is de meest milieuvriendelijke vorm van hergebruik.
Vorig jaar werd al een mijlpaal genoteerd toen een totaal van één miljoen euro uitgegeven aan wereld verbeterende projecten werd bereikt. Naast twee medewerkers van het eerste uur hebben vele anderen een veilige werkplek gevonden en hebben ontelbare mensen geholpen om de doelstellingen van Emmaus te verwezenlijken. Al ruim een jaar zijn de verkoopuren met een uur verruimd, zodat er nu meer ruimte is voor klanten om rond te snuffelen. De verkoop start reeds om 12.00 uur en duurt tot 16.00. Iedereen is van harte welkom om het feest mee te vieren!

Kijk voor meer informatie op www.emmauswageningen.nl.

advertentie
advertentie