Nathalie Wakker en Hanita Arns hopen dat de acties veel nieuw speelgoed op gaan leveren voor de Speelgoedbank. Foto: Kees Stap
Nathalie Wakker en Hanita Arns hopen dat de acties veel nieuw speelgoed op gaan leveren voor de Speelgoedbank. Foto: Kees Stap

Kerstactie voor kinderen van de Speelgoedbank

11 oktober 2016 om 19:15 Algemeen

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Nu de bladeren beginnen te vallen, beginnen we ons weer te verheugen op de feestmaanden. Maar dat is niet voor iedereen een feest. Er zijn helaas gezinnen, ook in Wageningen, waarvan de ouders hun kinderen die maanden geen extraatje kunnen geven. Daarom wordt de actie ‘Wageningen helpt een kind’ gestart. Hierdoor kunnen die kinderen toch een cadeautje met Kerst krijgen.

De actie is een initiatief van Hanita Arns, Eetcafé De Kater en de Speelgoedbank Wageningen e.o. De bedoeling is dat kinderen een verlanglijstje invullen en dat bij Eetcafé de Kater in de kerstboom hangen. Inwoners uit Wageningen kunnen dit lijstje er vervolgens uit halen en een cadeautje van het lijstje gaan kopen. De cadeautjes komen onder de kerstboom te leggen. Tijdens een feestelijke middag gaat de Kerstman de cadeautjes uitdelen aan de kinderen.

Hanita Arns en Nathalie Wakker van de Speelgoedbank leggen uit dat de actie voor de tweede keer wordt gehouden. “Vorig jaar sprak ik mensen van de speelgoedbank en ik schrok van wat ik hoorde”, vertelt Hanita. “Hoe is het mogelijk in Wageningen dat er kinderen zijn die geen cadeautjes kunnen krijgen met Kerst en Sinterklaas? Toen ben ik samen met De Kater de actie gestart. Het was geweldig om te zien hoe je blij de kinderen met de cadeautjes waren. Daarom gaan we de actie dit jaar opnieuw houden. Na Sinterklaas zetten we de boom neer en dan kan iedereen de verlanglijstjes uit de boom komen halen. We beginnen dit jaar eerder met de publiciteit, zodat we hopelijk meer kinderen kunnen helpen.”

“Dit soort acties zijn helaas nog steeds nodig”, aldus Nathalie. “In Wageningen en omgeving zijn er honderden ouders die het zo slecht hebben dat ze geen cadeautjes kunnen kopen. Wij helpen kinderen van gezinnen die gebruik maken van de voedselbank of een verwijzing hebben. We zijn heel bij met initiatieven zoals die van Hanita. Maar we hebben ook nog behoefte aan ongebruikt en nieuw speelgoed voor Sinterklaas. Het streven is om voor elk kind twee kleine cadeautjes (passend in een schoen) en twee wat grotere cadeautjes in huis te hebben. Er is vooral speelgoed nodig voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar.”

Op www.facebook.com/WageningenHelpt volgt de komende weken meer informatie. Waar de verlanglijstjes kunnen worden opgehaald, wanneer de kerstboom wordt neergezet bij De Kater en wanneer de cadeautjes worden uitgedeeld door de Kerstman.

advertentie
advertentie