Team Stanmen werd op het bordes van het stadhuis gehuldigd door wethouder Han ter Maat, die ook nog een sponsorcheque van 500 euro had meegenomen.
Team Stanmen werd op het bordes van het stadhuis gehuldigd door wethouder Han ter Maat, die ook nog een sponsorcheque van 500 euro had meegenomen.

Team Stanmen gehuldigd op het stadhuis

Algemeen

WAGENINGEN - De Stanmen hebben het voltooid, Duchenne Heroes 2016. Wethouder Han ter Maat waardeerde de prestatie van de groep mountainbikers en huldigde het team op het bordes van het stadhuis.

Duchenne Heroes is een extreem zware mountainbiketocht. Van Duitsland werden in zeven dagen ruim 700 km gereden, via de Belgische Ardennen naar de finish in Eindhoven. Maar nog belangrijker dan de sportieve prestatie is het doel dat aan de fietstocht is gekoppeld. Alle betrokken deelnemers zamelen namelijk geld in voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte. Dit jaar werd een recordbedrag van bijna 1,4 miljoen euro opgehaald. Bijna 50.000 euro daarvan is door de Stanmen bijeen gebracht.

Team Stanmen is opgericht door Robert de Jong en Ruben Eshuis. Zij wonen allebei in Wageningen, hebben allebei een zoon die Stan heeft en die beide jongens hebben de ziekte van Duchenne. Robert en Ruben deden al eerder mee aan Duchenne Heroes, maar dan in aparte teams. Vorig jaar besloten ze hun eigen team, de Stanmen, op te richten. Dat bleek een succes. Dit jaar bestond het team uit maar liefs twintig bikers, het was daarmee het grootste team dat deelnam aan de tocht.

“Het was een prachtig jaar, een uniek team, een nieuwe route en fantastisch weer. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!”, zeggen Robert en Ruben. De eerste sponsoracties voor volgend jaar staan dan ook al op de agenda. In november is er een Spinning marathon in Sportcentrum de Plataan. In februari organiseren de Stanmen een MTB Clinic op de Posbank. Begin volgend jaar is er ook een West Vleteren bierproeverij bij De Vlaamsche Reus.

Meer informatie op www.wageningenvoorduchenne.nl

advertentie
advertentie