Karsten Becker,
Karsten Becker,

Wageningen is een leuke stad

Algemeen

Naam: Karsten Becker.
Geboren: Op 22 november 1969 in Friedberg (Hessen), Duitsland.
Woonplaats: In 1992 ben ik voor de liefde naar Wageningen gekomen. Een leuke stad, niet al te groot en niet te klein. Je hebt hier alles.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al 23 jaar gelukkig getrouwd met Paulien. We hebben drie dochters, Fleur, Sterre en Nova.
Dieren: We hebben een Cairn terrier met de naam Bikkel. Hij doet zijn naam niet bepaald eer aan, want het is een schijtert. Maar wel een hele lieve!
Hobby’s: Veel sport. Ik squash één keer per week en hardlopen doe ik drie keer per week. Verder ben ik bezig met een stamboomonderzoek.
Opleiding: Gymnasium in Duitsland, maar niet afgemaakt. Ik ben voortijdig van school gegaan en de politieopleiding gaan doen. Achteraf gezien een slechte keuze. Ik hield niet van leren en deed er weinig aan. Ik was liever met sport bezig. Daarna ben ik 3½ jaar politieagent geweest en heb gesurveilleerd in verschillende Duitse steden.
Huidige beroep: Begonnen als software developer. Nu ben ik teamleider van een internationale IT-afdeling bij MeteoGroup. Ik stuur vijftien mensen aan in acht verschillende landen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Mensen helpen om zich te ontwikkelen in hun werk.
Stamcafé: Onder de Linden.
Favoriete club: De voetbalclub Eintracht Frankfurt. Ik heb een paar Nederlandse vrienden zo gek gekregen om ook supporter te worden. Soms gaan wij samen naar uitwedstrijden. Geweldig om te zien hoe zij dan van curryworst, bier en de sfeer genieten.
Favoriete CD/muziek: Symphonic Metal. Een paar keer per jaar bezoeken we als gezin concerten.
Favoriete sport: Voetbal en Formule 1.
Favoriete vakantieadres: Bardolino aan het Gardameer. Daar heb ik op mijn 17e mijn vrouw leren kennen op vakantie. Ik heb er drie auto’s aan versleten om steeds van Duitsland naar Nederland te rijden om haar op te zoeken, maar het was zeker de moeite waard!
Politieke voorkeur: Ik heb alleen stemrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Meestal stem ik dan op een lokale partij.
Slecht in: Ik ben heel zwart/wit en denk niet zo gemakkelijk in ‘grijstinten’. Dansen kan ik ook niet. Mijn lichaam doet dan gewoon niet wat ik wil.
Goed in: Afwassen. Mijn vrouw is erop gevallen.
Spijt van of over willen doen: De periode van mijn 13e tot en met mijn 17e levensjaar. Daar ben ik niet echt trots op. Mijn ouders scheidden in die tijd. Ik deed helemaal niets meer aan school, terwijl ik het makkelijk had kunnen halen.
Goede voornemens: Minder bitterballen na het squashen eten (wat zeker niet gaat lukken).
Dag in de huid kruipen van: Max Verstappen. Ik zou graag zelf eens een paar rondjes in zijn bolide rijden. Lijkt me geweldig.
Lelijkste plekje in Wageningen: De twee grote silo’s bij de haven. Dat vind ik er triest uit zien.
Mooiste plekje in Wageningen: Het Binnenveld.
Estafettestokje gaat naar: Esther Stijns
Omdat: Bijzonder leuk mens en al meer dan 25 jaar een goede vriendin.

advertentie
advertentie