Afbeelding

Gezellige intocht Sinterklaas

14 november 2016 om 21:24 Algemeen

WAGENINGEN - Havenmeester Ton Kok was er helemaal klaar voor. De haven was zaterdag gereed om de stoomboot uit Spanje te ontvangen. Sinterklaas zette samen met tientallen, alleen maar Zwarte Pieten ontspannen voet aan wal in de Wageningse haven, opgewacht door burgemeester Geert van Rumund, talloze kinderen en vele volwassenen.

Niks spanning, gewoon ouderwets gezellig. Een enthousiaste Pietenband zorgde voor de vrolijke (peper)noten. Veel kinderen hadden zich gekleed in pietenpakjes. En net als andere jaren ging Sinterklaas al handenschuddend langs de kinderen achter de dranghekken, op weg naar een koets, die de Goedheiligman door de stad voerde, op weg naar het vernieuwde stadhuis.

Eén van de Pieten, een groot fan van Elvis Presley, verzuchtte: “Het is wel heel erg jammer, dat Sinterklaas dit jaar niet zijn intrek kan nemen in het Sinterklaashuis in Hof van Wageningen, heel jammer. Maar de Sint heeft het inmiddels elders heel goed opgelost. Wageningen is toch wel een stad naar zijn hart, hoor! Hij hoopt, dat hij hier volgend jaar wel weer zijn intrek kan nemen in het Sinterklaashuis. Ja, misschien komt het wel weer goed”.

En verder ging het via de Nudestraat, Hoogstraat en de Markt naar het vernieuwde stadhuis, waar de burgemeester opnieuw klaar stond met zijn wethouders om de Sint op het bordes te ontvangen. Er werden toespraken gehouden en liedjes gezongen. Het was overal gezellig en vrolijk druk langs de kant, waarbij de Zwarte Pieten het druk hadden met het vullen van de vele kinderhandjes. Daarna ging het in de koets verder door de Kapelstraat, Junusstraat, Hoogstraat, Bergstraat, Bevrijdingsstraat, Gerdesstraat, Stationsstraat, Hoogstraat weer naar de Markt.

Sinterklaas vertelde: “Laten we hopen, dat we dit mooie traditionele feest nog tot in lengte van dagen mogen vieren!” Wat Wageningen betreft is daar absoluut geen twijfel aan mogelijk. In het land zijn stemmen aanwezig om de rol van Zwarte Piet te veranderen. Laat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet zijn zoals het bedoeld is. Wil je zijn rol veranderen, verander deze dan van binnenuit. Zwarte Piet is dan de wijze raadgever voor iedereen rond Sinterklaas, de persoon, die altijd precies op tijd het juiste antwoord, de juiste gedachte, de juiste oplossing heeft. Het kompas dus eigenlijk van Sinterklaas. Op die manier wordt het Sinterklaasfeest een mooie richting in gestuurd en kunnen we nog vele jaren verder met een prachtig kinderfeest, waar het om respect voor en het verrassen van de ander moet blijven gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie