Maud Hulshof
Maud Hulshof D66

Maud Hulshof: “Hup, aan de slag!”

22 februari 2022 om 14:41 Overig

“Wethouder zijn is nog leuker dan ik vooraf dacht”

WAGENINGEN Volgens Maud Hulshof, lijsttrekker van D66 heeft de gemeente Wageningen de afgelopen jaren veel plannen gemaakt. “Dat was absoluut noodzakelijk. We hebben de financiën op orde gekregen. Er is bepaald wat we wel en wat we niet doen. We hebben gekeken welke processen daarvoor nodig zijn. Nu moet de plannen concreet worden. Hup, aan de slag!”

Een belangrijk onderwerp waarmee Wageningen aan de slag moet, is volgens Hulshof de woningcrisis. “Er moeten hier absoluut meer huizen komen. Vooral voor ouderen en starters is daar een grote behoefte aan. De locaties die nu in de plannen staan, zijn niet toereikend. Daarom zien wij ook graag dat er gebouwd gaat worden in de zogenaamde oksel tussen de Lawickse Allee en de Haarweg. Maar wij vinden dat je niet zomaar een blok nieuwe rijtjeshuizen moet neerzetten. Kijk naar andere vormen van woonwijken waar spelen en ontmoeten centraal staan. Parkeren kan bijvoorbeeld prima aan de rand van een wijk. En zorg daarnaast niet alleen voor woningen, maar ook voor voorzieningen als sporten of cultuur.”

De Wageningse binnenstad ligt Hulshof na aan het hart. “Als inwoner vond ik die al bijzonder, maar als wethouder heb ik er nog meer binding mee gekregen. Vlak nadat ik begon, brak de coronacrisis uit. Dat had en heeft nog steeds een enorme impact op onze ondernemers. Als gemeente zijn we beperkt in onze mogelijkheden om hen te helpen. Maar wat we wel kunnen doen is de stad mooier en aantrekkelijker maken voor onze inwoners en bezoekers van buiten. Daarom ben ik blij dat we een nu fonds hebben waarmee we kunnen investeren in zaken waar iedereen wat aan heeft. Een bruisende, opgeknapte binnenstad, maar ook meer groen, meer duurzaamheid en aandacht voor sport- en cultuurvoorzieningen.”

Wageningen moet volgens D66 een groene, inclusieve en vernieuwende stad worden. “Hoe verschillend alle Wageningers ook zijn, wat hen bindt is de liefde voor deze mooie en eigenzinnige stad. Wij vinden dan ook dat iedereen zich hier moet thuisvoelen. Speciale aandacht hebben we daarbij voor de kinderen. Die moeten goede kansen op school krijgen, zodat ze alle ruimte krijgen om hun talenten te ontdekken. Qua groen willen we extra inzetten op zonnepanelen op daken. Dat moet ook de standaard worden op bedrijfsdaken en bij nieuwbouw. Daarnaast is in Wageningen veel kennis aanwezig, bijvoorbeeld op het gebied van ecologie. Daar willen we nog meer gebruik van maken. Die kennis op veel meer gebieden aanwezig. Dat willen we inzetten, samen met inwoners, ondernemers en buurgemeenten. Wat doe je met leegstaande winkelpanden? Kun je flexibele woningen creëren? Wat kun je doen op het gebied van klimaat?”

Hulshof werd begin 2020 wethouder als opvolger van Dennis Gudden. Het is een baan die haar uitstekend bevalt. Namens D66 is zij dan ook de kandidaat-wethouder als de partij deel gaat uitmaken van een nieuw college. “Wethouder zijn is nog veel leuker dan ik vooraf dacht. Geen dag is hetzelfde, op één dag fladder ik van financiële besprekingen naar een gesprek met de dierenambulance. En van een bezoek aan de Koekfabriek tot een ontmoeting met een startende ondernemer. Het mooiste vind ik om samen met inwoners, bedrijven en onze eigen organisatie samen te werken aan oplossingen om Wageningen nog beter te maken. Dat zou ik dan ook heel graag de komende vier jaar blijven doen.”

advertentie
advertentie