Ontreddering bij ONA '53 en vreugde bij tegenstander Rood Wit'58, als de Puttenaren op 2-0 komen. Gerard Vos

Monsterscore voor ontketend GVC

27 maart 2022 om 18:34 Overig

Nederlagen voor ONA’53, SKV en Wageningen

WAGENINGEN Op Sportcentre De Bongerd was zaterdagmiddag de schiettent geopend. Daar liet een ontketend GVC geen spaan heel van het arme Wodanseck. Na een ruststand van 4-0 stuurde de studentenformatie van trainer Joost de Jong de arme Wolfhezenaren met een uiteindelijke 9-0 monsterscore huiswaarts. De andere Wageningse ploegen verging het stukken minder goed. Op vreemde bodem verloren zowel, SKV, ONA ‘53 en WVV Wageningen. Saillant detail daarbij was ook nog eens, dat alle drie de ploegen ook niet tot scoren kwamen. WAVV kwam zaterdag niet in actie, de ploeg van trainer Moslin Adnane genoot van een vrij weekend.

Dick Martens

Het was voor GVC-trainer Joost de Jong een bijzonder mooi weekend. Hij genoot in België van een korte vakantie en zag daar, via een video-verbinding, zijn formatie er lustig op los scoren. ,,Ja, dat was bijzonder, maar wel mooi om te zien”, aldus de winnende trainer-op afstand. ,,Met zo’n uitslag kan je alleen maar content zijn. Ik kan dan ook wel zeggen, dat we op de goede weg zijn. Ik vind dat de jongens de laatste weken op de training al een prima niveau aantikten. Als trainer ben je dan benieuwd of dat dan ook in de wedstrijd tot uiting komt. Dat was tegen Wodanseck zeker het geval. Het scoreverloop was daarbij ook niet in ons nadeel. Na de snelle 1-0, verliep de wedstrijd verder zoals wij het wilden en ook hadden besproken. Niet berusten, maar vol gas doorgaan en dat deden de jongens dan ook. Een reden om er hier in België een extra drankje op te nemen.” Voor GVC waar Baibing Yan de honneurs op de trainersbank waarnam, scoorden: Giulio Mornati (4), Marijn van der Meer (2), Narcis Ferrer Ledo (2) en Renato Camargo.

ONA’53-trainer Martin Mol was minder goed gestemd. Hij zag zijn ploeg onderuitgaan bij Rood Wit’58. Bij rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (0-0), maar na 90 minuten stond er een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Putten op het scorebord. ,,We wisten van tevoren, dat we ‘vechtvoetbal’ moesten spelen, maar als je daar niet tegen bestand bent krijg je het moeilijk. Toch hadden we voor rust, de wedstrijd al in ons voordeel moeten beslissen. Maar omdat wij die kansen misten houdt je Rood Wit in leven en profiteerden zij daar na rust van. Zij gokken op een counter en op standaardsituaties. Daar is niets mis mee, maar daar hadden wij beter op in moeten spelen.”

Ook voor SKV waren de druiven zuur, zij keerden eveneens met een 2-0 nederlaag terug naar Wageningen. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek doorbrak daarmee de ongeslagen status die drie wedstrijden duurde. In Harderwijk kon zijn ploeg tegen Zwart Wit’63 geen potten breken. ,,Dat stelde mij teleur”, somberde Gaasbeek na afloop. ,,Temeer omdat we de laatste weken goed speelden en nu was het ver onder ons niveau. Of het nu onderschatting was, of het warme weer, ik kon daar de vinger niet echt opleggen. Duidelijk was wel, dat de echte strijdlust ontbrak en er te veel spelers niet thuis gaven. Toch hadden wij bij rust al op voorsprong moeten staan, maar dat gebeurde helaas niet. Na rust kwamen zij op 1-0 en hebben we vervolgens aanvallende risico’s genomen, maar ook dat mocht niet baten. In plaats dat wij op gelijke hoogte kwamen, scoorden zij de 2-0 en toen was het ook echt over. Teleurstellend.” Ook bij WVV Wageningen was men teleurgesteld na het 3-0 verlies in- en tegen Kesteren. ,,Een terechte nederlaag”, vond trainer Marcel Nijhuis. ,,Vanaf minuut één zaten we niet in de wedstrijd en liepen we achter de feiten aan. Bij rust was het al 2-0, dan probeer je met een peptalk het vuurtje nog wat op te stoken, maar als je dan al na 30 seconden de 3-0 tegen krijgt heeft die niet echt indruk gemaakt.”