ONA'53 middenvelder Bjorn van den Brink moet in de achtervolging richting een opstomende collega-middenvelder van Otterlo.
ONA'53 middenvelder Bjorn van den Brink moet in de achtervolging richting een opstomende collega-middenvelder van Otterlo. Dick Martens

Otterlo maatje te groot voor ONA’53

Voetbal

WAVV en SKV winnen beiden met 1-0

WAGENINGEN Voor de Wageningse clubs was het een zaterdag met wisselende successen. Voor ONA’53 werd het een middag om snel te vergeten. De ploeg van trainer Martin Mol kon het in eigen huis koploper Otterlo geen moment lastig maken en de uiteindelijke 6-1 nederlaag was dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Spelers en staf van WAVV en SKV keerden met een beter humeur en drie punten terug naar Wageningen. Beide clubs wonnen met 1-0.

Dick Martens

Het was voor ONA’53 -trainer Martin Mol, voorafgaand aan het duel met de koploper van de 3e Klasse A, flink puzzelen. Corona, blessures en een schorsing vergden de nodige creativiteit van de geplaagde trainer. Maar met zijn ervaring en de hulp van spelers uit het tweede elftal en de jeugd slaagde hij erin, toch een alleszins representatief elftal binnen de lijnen te brengen. Toch was dat, ondanks de inzet van zijn elftal, niet voldoende om de gasten afdoende partij te bieden. ,,Soms zitten er van deze wedstrijden tussen”, reageerde Mol vrij nuchter op de uiteindelijke 6-1 nederlaag (doelpunt ONA’53: Jonathan Slootmans). ,,Natuurlijk kan ik mij verschuilen achter het feit, dat wij verre van compleet waren, maar daar doe ik Otterlo mee tekort. Het is een goede ploeg, die niet voor niets de ranglijst aanvoert. Als ik dan toch nog een lichtpuntje mag noemen is dat het prima debuut van Aron Croon. Hij komt uit de Onder 19, speelde prima, ik vond hem onze beste speler.”

Buurman WAVV keerde met een nipte 1-0 overwinning terug uit Ochten, waar Uchta, de nummer 11 van de 4e Klasse B, de tegenstander was. Door de winst bleef de ploeg van trainer Moslin Adnane de troste koploper. ,,Het was geen memorabele wedstrijd”, keek Adnane terug op de minimale winstpartij. ,,Veel ploegen graven zich in tegen de koploper, proberen ons daarmee uit ons spel te halen. Dat deed Uchta ook, maar dat is hun goed recht. Helaas vonden wij niet de oplossingen om hun hechte verdediging uit elkaar te spelen. Desondanks kregen we toch nog veel mogelijkheden om het onszelf makkelijker te maken. Gelukkig lukte het nog wel om voor rust, door een fraaie individuele actie van Davey Jansen, op voorsprong te komen. Na rust was het van hetzelfde laken een pak en bleef het ‘maar’ 1-0. Dan wordt het risico dat je op het laatste moment nog een doelpunt tegen krijgt groter en groter. Gelukkig gebeurde dat niet.”

Ook SKV scoorde, op bezoek bij vv Veenendaal, maar eenmaal en ook die treffer, gescoord door Abass Koné, was goed voor de drie punten. Voor trainer Jan Gaasbeek was het toch nog een dag met een goed gevoel, want terwijl zijn team bij hem ‘om de hoek’ speelde zat hijzelf gedwongen in thuisquarantaine en werden de honneurs op de trainersbank waargenomen door zijn assistent Marcel van Maanen. ,,Vreselijk om de wedstrijd dan via de telefoon en whatsapp te moeten volgen. Ik ben dan veel nerveuzer. Maar de drie punten maakten veel goed.” Assistent van Maanen zag ‘zijn’ ploeg een verdiende overwinning behalen. ,,Wij hebben praktisch geen kans weggegeven. Ook na rust niet, de overwinning vond ik dan ook meer dan verdiend.”

advertentie
advertentie