Ludo Oosting schiet voor SKV, in het duel met Rood Wit'58, de gelijkmaker (3-3) binnen. In de extra tijd zou ploeggenoot Lennart van de Peppel nog voor de winnende treffer (4-3) zorgen.
Ludo Oosting schiet voor SKV, in het duel met Rood Wit'58, de gelijkmaker (3-3) binnen. In de extra tijd zou ploeggenoot Lennart van de Peppel nog voor de winnende treffer (4-3) zorgen. Richard Antonysen

Veerkrachtig SKV met goed gevoel naar winterstop

4 december 2021 om 20:34 Voetbal

WAGENINGEN In verband met een door sneeuwval onbespeelbaar hoofdveld, kon SKV vorige week op Sportpark De Zoom niet aantreden tegen Rood Wit’58. Het duel in de 3e Klasse B werd door de KNVB een week doorgeschoven. Hoewel de omstandigheden het best omschreven konden worden als ‘druilerig’ kon er nu wel gespeeld worden en daar zal de thuisclub geen spijt van hebben gehad. Toch zag het er bij rust, met een 1-3 tussenstand, allerminst rooskleurig uit voor de mannen van trainer Jan Gaasbeek, maar zijn elftal liet hem niet in de steek, toonde veerkracht en karakter en boog de achterstand om in een uiteindelijke 4-3 overwinning. Voor de Wageningers was Lennart van de Peppel met zijn winnende treffer diep in de extra tijd ‘het goudhaantje’. De overige treffers kwamen op naam van Tijmen Remijnse (0-1), Jermain Lamers (2-3) en Ludo Oosting (3-3).

Dick Martens

BLIJ ,,Het was een wedstrijd van uitersten”, aldus trainer Jan Gaasbeek, nog bijkomend van alle emoties die de winnende treffer met zich mee had gebracht. ,,Ik ben dan ook als een kind zo blij met die drie punten en moet de ploeg een groot compliment maken voor de veerkracht en het karakter, dat ze zeker na rust hebben getoond.”

GELUK Na de snelle voorsprong, dacht Gaasbeek, dat zijn ploeg die opsteker ook in goed en gecontroleerd spel zou kunnen omzetten, maar niets was minder waar. ,,Zij gingen ‘volle bak’ op jacht naar de gelijkmaker en wij lieten ons overrompelen en dat leidde tot die fikse 3-1 achterstand na 45 minuten. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en de ploeg op het hart gedrukt, dat de strijd nog niet gestreden was.” De ‘één op één-tactiek’ wierp direct zijn vruchten af en de aansluitingstreffer van Jermain Lamers werd de aanzet tot een spectaculaire tweede helft waarin de thuisploeg uit de as herrees. ,,Na de 2-3 bespeurde je bij Rood Wit nervositeit, zij beperkten zich tot tegenhouden en het spelen van de lange bal. Wij vochten ons terug en hadden in de extra tijd eindelijk eens een keer het geluk aan onze zijde.”

KERSTDINER Met die driepunter kwam er toch nog een mooi einde aan de nu zo abrupt geëindigde eerste seizoenshelft. ,,De winst geeft ons weer meer lucht richting de onderste plaatsen en kunnen we weer omhoogkijken. Ik ben dan ook blij, hoewel dat achteraf natuurlijk makkelijk praten is, dat wij in samenspraak met Rood Wit, vanmiddag hebben kunnen spelen. Ik zit dan straks ook met een lekker gevoel aan het kerstdiner.”

REGIO CUP De competitie ligt voorlopig stil tot 22 januari 2022. Als corona niet nog meer roet in het eten gooit pakt SKV dan de competitie-draad weer op met uitduel in- en tegen Veenendaal. Aanstaande zaterdag spelen de Wageningers in het kader van de Regio Cup op Sportpark De Zoom nog wel tegen Advendo’57.

advertentie
advertentie