SKV-middenvelder Lennart van de Peppel (14) neemt in de Wageningse derby, ONA'53-SKV, het ONA-doel onder vuur.
SKV-middenvelder Lennart van de Peppel (14) neemt in de Wageningse derby, ONA'53-SKV, het ONA-doel onder vuur. Dick Martens

SKV verslaat in onvervalste Wageningse derby ONA’53 in eigen huis

20 november 2021 om 20:48 Voetbal

WAGENINGEN Voor het eerst in de Wageningse voetbalhistorie stond de derby ONA’53-SKV op het programma. Een duel dat een stralende zaterdagmiddag, een uitpuilend sportpark Van Ketwich Verschuur, veel doelpunten en een echte derbystrijd verdient. Helaas werd het een druilerige middag, met door de nieuwe Corona-beperkingen alleen een met een dertigtal supporters gevuld terras, wat bestuursleden van beide ploegen ‘in functie’ langs de lijn en een twaalftal supporters ‘aan de slootkant’ achter het hek. Zij waren getuige van een verdiende 2-0 overwinning van de gasten, die bij rust door een doelpunt van Bart Silvius al met 1-0 aan de leiding gingen. Diep in het tweede bedrijf verdubbelde Ludo Oosting de score. Voor het duel werd nog een minuut stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden oud SKV-voorzitter Klaas de Vries.

Dick Martens

OERKRETEN De oerkreten van met name SKV-trainer Jan Gaasbeek en zijn assistent Marcel van Maanen, na het laatste fluitsignaal van de nogal warrig leidende scheidsrechter Visser uit Arnhem deden vermoeden, dat er veel meer was gehaald dan ‘maar’ drie punten. Het was een kreet waaruit opluchting en blijdschap sprak. Maar ook het gevoel voor ‘even’ de sterkste ploeg van Wageningen te zijn. ,,Dat mag toch wel?”, aldus een stralende Gaasbeek wiens stemgeluid de feestmuziek vanuit de SKV-kleedkamer maar nauwelijks kon overstemmen. ,,De ploeg speelde zoals we het hadden afgesproken. We zouden inzakken en van daaruit onze kansen grijpen en dat deden we dan ook perfect. Een kwestie van perfecte teamdiscipline. Misschien had er zelfs nog wel meer ingezeten. Ik vond, dat een tweetal van onze aanvallen ten onrechte werden afgevlagd, maar ik denk wel, dat wij uiteindelijk de verdiende winnaar waren.”

WAKKER Gaasbeeks formatie kwam al na 7 minuten op voorsprong, nadat Bart Silvius een vrije trap van Tom Ooms attent had binnengetikt. Dat was even schrikken voor de licht favoriete thuisclub. De kreet: ‘Zijn we wakker ONA’ vanuit de dug-out moet de formatie van trainer Martin Mol weer op het juiste spoor zetten. Dat lukte echter maar mondjesmaat en allerminst overtuigend. Balbezit was er voldoende, maar het ontbrak aan doelgevaar. De wanhopige schreeuw om een strafschop, nadat aanvaller Kevin van Woerkom ter aarde stortte, was alleszeggend. Een dergelijke spelhervatting had de thuisploeg misschien over het dode punt heen kunnen helpen. Scheidsrechter Visser wenste daar echter niet aan mee te werken.

ONA NAOR VEURE! Na ‘de thee’ leek de thuisclub zich te hebben herpakt. Er werd feller gespeeld en de weinige toeschouwers zagen een sprankje meer ‘winnersmentaliteit’. Maar ook nu bleef het bij een te korte opleving en nadat Ludo Oosting voor een verdubbeling van de score had gezorgd (0-2) doofde het ONA-vuurtje langzaam weer uit. Zelfs de oer-Wageningse kreten vanuit ‘de business-Seats’ op het terras: ‘ONA naor Veure!!’ hielp de thuisclub niet meer. De gasten verlieten in polonaise de grasmat, terwijl Mols discipelen snel afdropen en troost zochten bij een biertje. De SKV-spelers moesten daar wat langer op wachten, maar nadat teammanager Gerrit Reugebrink uiteindelijk ook met een vol blad bier de kleedkamer bereikte ging de muziek op standje oorverdovend en vierden spelers en begeleiding uitgelaten hun ‘derby-feestje’. Dat was aan verliezend trainer Martin Mol niet besteed. ,,Ik heb de jongens nog gewaarschuwd. SKV heeft echt geen slechte ploeg. Ze hebben ons laten voetballen, zeker nadat zij op 1-0 waren gekomen. Dat is hun goed recht. Bovendien waren ze ook nog eens erg effectief. Echt veel meer kansen, dan waaruit die goals vielen hebben zij niet gehad. Zelf creëerden wij veel te weinig en dan breng je jezelf in de problemen. Zij gingen de strijd aan, hun keeper pakte ook nog eens twee fantastische ballen, tja en de uitkomst is dan, dat wij hier met lege handen staan. Maar dat was ook zeker de verdienste van SKV.”

Juichende SKV-spelers, nadat Bart Silvius in de stadsderby tegen ONA'53 hun ploeg op een 1-0 voorsprong heeft gezet.
Bij de stadsderby ONA'53-SKV konden, in verband met de Corona-beperkingen, maar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn. Voor de thuisblijvers was er een live-stream.
advertentie
advertentie