ONA '53 scoorde op bezoek bij Zwart Wit '63 een heuse zevenklapper. Na een ruststand van 0-0 werd het in Harderwijk uiteindelijk 0-7. Foto: Gerard Vos

Eerste winst SKV. Zevenklapper voor ONA’53

23 oktober 2021 om 21:23 Voetbal

WAGENINGEN – Eindelijk lachende gezichten bij SKV, waar de ploeg van trainer Jan Gaasbeek de eerste drie punten kon bijschrijven. Na vier nederlagen op rij, werd het op Sportpark De Zoom tegen het bezoekende Blauw Geel ’55, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk 2-1. Er was ook vreugde bij ONA ’53, al kreeg die op bezoek bij Zwart Wit ’63, pas na rust gestalte. Na 45 minuten stond er ook in Harderwijk nog een ‘brilstand’ op het scorebord. Maar na rust ging de schiettent open en rol de er een heuse Wageningse zevenklapper uit de bus. Saillant detail was, dat er ook zeven verschillende doelpuntenmakers waren.

Dick Martens

,,Onze eerste”, verzuchtte SKV-trainer Jan Gaasbeek nadat hij zijn ploeg de eerste driepunter had zien behalen. ,,Het was verdiend, maar het moest wel van heel ver komen. De opgeluchte trainer zag zijn ploeg al binnen een minuut een strafschop krijgen, maar zag vervolgens met lede ogen aan, dat Bart Silvius miste. De gasten stonden ondertussen met tien man, omdat verdediger Floriano Raho de bal met zijn hand uit het Edese doel had geslagen en daardoor de rode kaart kreeg voorgeschoteld. ,,Vervolgens namen wij het heft in handen en kregen kans op kans om op voorsprong te komen. Maar niet wij, maar zij scoorden, zodat we bij rust ook nog eens tegen een achterstand aankeken. In de rust heb ik wat omzettingen gedaan en hebben we de druk nog meer opgevoerd. Blauw Geel hanteerde ‘de lange bal’ en loerden op de counter, waarbij we nog een keer goed wegkwamen.” Maar uiteindelijk kwam de Wageningse gerechtigheid er in de absolute slotfase, toch nog. Eerst was het Lennart van de Peppel die uit een hoekschop scoorde (1-1) en vervolgens herhaalde invaller Tijmen Remijnse dat kunstje ook nog eens (2-1). ,,Als je in die onderste regionen verkeert moet je het geluk niet voor 100, maar voor 200% afdwingen. Dat hebben we gedaan, we hebben ‘de kop’ niet laten hangen en onszelf eindelijk beloond.”

Zeven verschillende doelpuntenmakers

,,Dat die uitslag uiteindelijk zo zou uitvallen, dat had ik na die 0-0 ruststand ook niet gedacht”, bekende ONA-trainer Martin Mol na de zevenklapper. ,,We waren voor rust wel de bovenliggende partij, maar we waren erg slordig in de eindfase. Wat dat betreft hadden we al na 45 minuten op een geruststellende voorsprong moeten staan. Maar gelukkig ging het na de 0-1 helemaal los. We begonnen nu echt te voetballer, het was bijna ‘Gallery Play’, met ook nog eens schitterende doelpunten. Ja, dan geniet je als trainer. Ook van het feit, dat er zeven verschillende doelpuntenmakers waren. Ik loop al heel wat jaartjes in het voetbal mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ook niet dat het na een 0-0 ruststand ook nog eens 7-0 wordt.” Voor ONA waren: Björn Mol, Jasper Slenders, Jay van Beek, Björn van den Brink, Kevin van Woerkom, Bas van Dulm en Yordy van Silfhout de doelpuntenmakers.