Tussen drie SKV-verdedigers kopt VVOP-aanvaller Aart van Veldhuizen de 0-1 binnen. Foto: Dick Martens

Vierde nederlaag op rij voor SKV

16 oktober 2021 om 21:03 Voetbal

WAGENINGEN Op Sportpark de Zoom stond SKV, na afloop van het duel met het bezoekende VVOP uit Voorthuizen, opnieuw met lege handen. En dat was al voor de vierde keer op rij. Dat de stemming na afloop van het met 4-0 verloren duel ver onder nul was is meer dan logisch. Voor rust keken de gastheren al tegen een 1-0 achterstand aan, mede omdat in de blessuretijd van het eerste bedrijf  Jente van Leeuwe een toegekende strafschop niet wist te benutten.

Dick Martens

,,De gifbeker moet helemaal leeg”, somberde materiaalman Hans Eijkhout na het laatste fluitsignaal, terwijl diverse SKV-spelers moedeloos ter aarde storten. Echter niet voor lang, want de tot op het bot gekrenkte SKV-trainer Jan Gaasbeek dirigeerde zijn spelers direct naar de kleedkamer. Nadat de kleedkamerdeur hard was dichtgeslagen ‘knetterde’ het er geruime tijd. In de aangrenzende kleedkamer konden de feestgeluiden en de muziek de frustraties nauwelijks overstemmen. De afkorting VVOP staat voor ‘Voetballen voor Ons Plezier’, was even niet van toepassing voor tegenstander SKV.

‘Het heeft flink geknetterd na afloop’

,,De stemming is zwaar onder nul”, bevestigd SKV-elftalleider Gerrit Reugebrink. ,,Wat wil je ook na vier nederlagen op rij. Voor rust voetbalden we redelijk en krijgen ook nog eens een drietal opgelegde kansen, waaronder die strafschop. VVOP komt zegge en schrijve een keer voor onze goal en koppen dan ook de 0-1 nog eens binnen. En weer vanuit een standaardsituatie. Dat overkomt ons de laatste wedstrijden iets teveel. In de rust worden er dan de nodige puntjes op de i gezet, maar vlak na rust krijgen we de 0-2 alweer om onze oren. Notabene vanuit de omschakeling na een corner van ons. De 3-0 schaar ik onder de noemer ‘Comedy Capers doelpunt’ en dan valt uiteindelijk ook de 0-4 nog. Dan hoef je er geen doekjes om te winden, dat het na afloop flink heeft geknetterd en Jan (Gaasbeek, DM) het even helemaal gehad had. Deze 3e Klasse vraagt niet alleen mooi voetbal, maar ook vetbalintelligentie en voetbalgogme en dat hadden wij vanmiddag zeker niet. Ik hoop wel, dat die harde woorden hebben geholpen en we volgende weeg tegen Blauw Geel ‘55 revanche op onszelf kunnen gaan nemen.”