WAVV-aanvaller Mike van Schaik zet tegenstander Ahmed Alsayed op het verkeerde been. Foto: Dick Martens

WVV Wageningen moet meerdere erkennen in stadgenoot WAVV. GVC verliest van CHRC.

16 oktober 2021 om 20:30 Voetbal

WAGENINGEN In de 4e Klasse B stond de Wageningse stadsderby WVV Wageningen-WAVV op het programma. Op Sportpark De Zoom toonden de bezoekers zich uiteindelijk ‘Wageningens sterksten’. Het werd na een ruststand van 0-3, uiteindelijk 0-5 voor de ploeg van trainer Moslin Adnane. Voor WAVV waren Marvin van den Born (2), Davey Jansen en de invallers Sem de Leeuw en Floran Rothuis trefzeker.

Dick Martens

Collega-trainer Marcel Nijhuis van WVV Wageningen was ondanks de nederlaag toch best te spreken over het spel, dat zijn ploeg op de mat had gelegd. ,,Zij zijn voor mij toch een titelkandidaat en ik vond, dat wij het hen toch aardig lastig hebben gemaakt. Het is dan zo jammer, dat we die doelpunten, vooral voor rust, zo makkelijk weggeven. Kunnen we die fouten eruit halen, dan zie ik ons zeker weer punten gaan pakken. Ook ons spel na rust stemde mij tot tevredenheid, maar je beloont jezelf niet, door de kansen die we wel degelijk kregen niet te benutten. Ons scorend vermogen moet wat dat betreft echt omhoog. Daar werken we hard aan.”

WAVV-trainer Adnane had vooraf de inschatting gemaakt, dat zijn ploeg het tegen Wageningen moeilijker zou krijgen. ,,Dat dat niet zo was, hebben we natuurlijk ook zelf afgedwongen. Bovendien hebben in de laatste drie wedstrijden geen doelpunt tegen gekregen, dus dat zegt ook wel wat. Zeker ook, omdat we vandaag toch wat achterhoedespelers moesten vervangen vanwege blessures. Ik had vandaag twee kreten op het bord geschreven namelijk: ‘Overschat nooit jezelf’ en ‘Onderschat nooit de tegenstander’. Als je dan de wedstrijd uiteindelijk met 5-0 wint, dan hebben de jongend=s die kreten prima begrepen. Toch? Ook mooi om te zien was, dat zowel Sem (de Leeuw, DM), alsook Floran (Rothuis, DM) als invallers hebben gescoord. Kortom, een mooie middag voor WAVV.”

Saillant detail was, dat voorafgaand aan het duel ook de vrouwenteams van beide clubs tegen elkaar speelden. Ook in die wedstrijd toonde WAVV (met een 4-1 zege) zich het sterkst.

GVC-CHRC

Op Sportpark De Bongerd, stond ook een derby op het programma, geen stads- maar een regioderby tussen thuisclub GVC en CHRC uit Renkum. Ook hier was de winst voor de bezoekers. Het werd na een 0-2 stand bij rust, uiteindelijk 1-3. Voor GVC scoorde Narcis Ferrer Ledo.

,,Teleurstellend”, was de eerste reactie van GVC-trainer Joos de Jong, na afloop van de verliespartij. ,,Ik vond het een wedstrijd, die alle kanten op kon, maar uiteindelijk ging CHRC toch met de winst strijken. Ik moet wel zeggen, dat zij verdedigend goed georganiseerd stonden en aanvallend een paar snelle jongens hadden. Die kwaliteiten benutten zij optimaal. Onze start was goed en hadden de pech, dat de paal de 1-0 verhinderde. Vervolgens hadden we wel veel balbezit, maar creëerden daar niet echt veel kansen uit. Dat was na rust ook het geval, wat dat betreft was CHRC een stuk effectiever.”