WAVV-trainer Moslin Adnane (staand op archieffoto) zag zijn ploeg het thuisduel tegen Dodewaard met 4-1 winnen. Foto: Dick Martens

WAVV en GVC zonder problemen naar de winst

23 oktober 2021 om 22:11 Voetbal

WAGENINGEN – Voor WAVV was er een dubbele aanleiding om het duel tegen het bezoekende Dodewaard met winst af te sluiten. Natuurlijk wil de ploeg de ambities om te promoveren naar de 3e Klasse waarmaken en dan is thuiswinst geboden, maar ook konden trainer Moslin Adnane en zijn selectie met een gerust hart en met de borst vooruit de kantine binnenstappen, waar na de wedstrijd onder muzikale begeleiding van DJ Milan Budding aan het ‘BierWijnPong-festijn’ kon worden deelgenomen. En dat kon na de verdiende 4-1 overwinning. GVC maakte op bezoek bij streekgenoot Wodanseck uit Wolfheze ook geen fout. De formatie van trainer Joost de Jong keerde met een 3-0 overwinning naar Wageningen terug.

Dick Martens

,Een leuke wedstrijd”, blikt Adnane terug op de winstpartij. ,,Helaas werd het in de slotfase nog even wat ongezellig en moest Mike van Schaik, na een harde charge van hun keeper, met een brancard van het veld worden gedragen met een fikse beenblessure. Waarschijnlijk is er niets gebroken, maar het was wel schrikken. En de vraag is hoelang zijn herstel zal duren.” Van Schaik raakte geblesseerd nadat hij de assist had gegeven voor de 4-1. WAVV ging al wel met een geruststellende 2-0 voorsprong de rust in. Toch was Adnane niet helemaal tevreden over het eerste bedrijf. ,,Daar hadden we nog meer uit kunnen halen. Het ging allemaal te gemakkelijk, maar ook te slordig. Dan sluipt er bij de jongens toch een gedachte op van ‘dat fiksen we na rust wel weer even’. Daardoor geeft je je tegenstander toch een beetje het geloof weer terug. Gelukkig lieten we het uiteindelijk zover niet komen en zet je toch weer een mooie 4-1 overwinning neer.” Voor rust scoorden Lars Dolphijn en Marvin van den Born voor de thuisclub. Na rust kwamen daar nog twee treffers van Sem de Leeuw (waarvan een uit een strafschop) bij.

Verdiende winst voor GVC

WAGENINGEN – Ook tevredenheid in Wolfheze, waar GVC-trainer Joost de Jong zijn ploeg een verdiende en regelmatige 3-0 overwinning zag behalen. ,,Zeker verdiend en bovendien hebben we verdedigend ook nog eens praktisch niets weggegeven. Wodanseck was na rust weliswaar wat sterker dan voor rust, maar ook toen kwamen we niet echt in de problemen.” Toch zat er voor de Jong nog wel wat spanning op het duel. ,,Die spanning zat hem in het feit, dat we deze wedstrijd moesten winnen om zodoende de aansluiting te houden met de clubs in ‘het rechter rijtje’. Gelukkig slaagden we daarin, al was het wel lastig voetballen op dat slechte veld en na rust een kwestie van ‘strijdvoetbal’. Ik zie zeker ook progressie bij ons, steeds meer vastigheden, dus dat gaat de goede kant op.” Voor GVC scoorden: Narcis Ferrer Ledo, Davit Munoz en Louis Rajaona.