De ONA '53-verdediging (zwarte shirts) stond, op bezoek bij Terschuurse Boys, veelvuldig onder druk.
De ONA '53-verdediging (zwarte shirts) stond, op bezoek bij Terschuurse Boys, veelvuldig onder druk. Gerard Vos

Domper voor ONA’53. Punt voor SKV

Voetbal

WAGENINGEN In de derde klasse B stonden de wedstrijden Terschuurse Boys-ONA ‘53 en AGOVV-SKV op de rol. Beide ploegen keerden met gemengde gevoelens terug naar Wageningen. ONA ‘53 met lege handen en een 3-1 nederlaag in de bagage, SKV hield op Sportpark Berg en Bos nog een punt over aan het duel met de nummer drie op de ranglijst. Het werd in Apeldoorn 1-1.

Dick Martens

Mineurstemming overheerst

Voor ONA’53-trainer Martin Mol werd het duel bij Terschuurse Boys er een met tegenstellingen. Voor de wedstrijd mocht hij felicitaties van spelers, bestuursleden en supporters in ontvangst nemen. Niet alleen Mol zelf, maar ook zij waren blij met de contractverlenging, die op vrijdag beklonken was. Maar ruim anderhalf uur later overheerste toch de mineurstemming na het vrij kansloze 3-1 nederlaag op Sportpark Overbeek.

,,Binnen twintig minuten keken we al tegen een 2-0 achterstand aan”, aldus Mol teleurgesteld. ,,En als je denkt dat in de rust nog te kunnen bijsturen, valt in de 45e minuut ook de 3-0 nog eens. Dan ben je eigenlijk al kansloos. Het was met vorige week vergeleken (7-0 winst bij Zwart Wit ’63) een verschil van dag en nacht. Ook strijd is een onderdeel van het voetbalspel, ik vind het zelfs een eerste vereiste. Voor rust was zwaar onvoldoend, na rust speelden we prima, maar konden we de boel niet meer repareren. Maar dit is weer een leermomentje. Volgende week, als we Rood Wit ’58 op bezoek krijgen, is het weer: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’.

Prima gespeeld als collectief

,, Als collectief hebben we prima gespeeld”, aldus SKV-trainer Jan Gaasbeek na de puntendeling met AGOVV. Op de prachtige accommodatie Berg en Bos in Apeldoorn. ,,Vooral verdedigend stond het goed, we hebben praktisch geen kans weggegeven. AGOVV heeft een ‘lepe ploeg’, met veel jongens met hoofdklasse-ervaring. Toch hadden zij veel moeite met onze speelwijze en werden daardoor gedwongen ‘de lange bal’ te spelen.” Omdat de Wageningers ook niet echt veel kansen konden creëren was de dubbelblanke ruststand logisch.

SKV kwam vervolgens het beste uit de kleedkamer, koos veelvuldig de aanval en kwam uit een van die offensieve pogingen, in de 54e minuut door Berry van de Poll op voorsprong (0-1). ,,Daarna controleerden wij de wedstrijd”, vervolgt Gaasbeek. ,,Maar 1-0 blijft, als wij er niet in slagen die voorsprong uit te bouwen een gevaarlijke stand. Helaas kwam AGOVV tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Toch hadden wij de wedstrijd eigenlijk moeten winnen, want in de slotfase kregen Ruben Rip en Bart Silvius nog drie opgelegde kansen. Daar moet je er minimaal een van maken. Doe je dat, dan pak je die drie punten. Toch kan ik wel leven met dat gelijkspel, maar als er hier in Apeldoorn een ploeg had moeten winnen, dan waren wij het. Maar we zitten gelukkig weer in een goede fase, dat geeft weer vertrouwen naar volgende week als de koploper, Zeewolde, op bezoek komt.”

advertentie
advertentie