'Our House' door Sempre Sereno: een energieke musical, vrolijk, geweldig tempo, mooie ballads en veel wisselingen
'Our House' door Sempre Sereno: een energieke musical, vrolijk, geweldig tempo, mooie ballads en veel wisselingen Jan-Willem Hendriksen

Sempre Sereno: ‘Our House’

1 juni 2022 om 20:02 Overig

Musical op basis van muziek Madness

WAGENINGEN - Op 8, 9, 10 en 11 juni speelt Sempre Sereno in de grote zaal van theater Junushoff de musical ‘Our House’ van Tim Firth op basis van de muziek van de Britse groep Madness. 

Jan Boer

Ska-band Madness was vooral bekend in de jaren tachtig en is nog steeds actief. Ook op de musicalvereniging Sempre Sereno heeft corona een wissel getrokken. Het plan om ‘Our House’ te spelen was er al langer. Het zou in mei 2020 gespeeld worden, nee dus.. corona. Jan- Willem Hendriksen van Sempre Sereno: “We waren net begonnen met de kaartverkoop. Het gaf allemaal een hoop gedoe. In de coronatijd vertrok een aantal leden en kwamen er gelukkig nieuwe mensen bij. In september 2021 hebben we de boel weer opgepakt en ziedaar: nu komt het ervan!” Het gezelschap kon direct stevig aan de bak onder leiding van haar nieuwe regisseur Samantha Janssen en met muzikaal leider Richard FitzHugh en choreograaf Floor Bokke. De musical wordt ondersteund door een live orkest, bestaand uit amateurmusici, die allemaal een passie hebben voor het musical-genre. Het orkest kent elk jaar een wisselende bezetting. Hettie van Nes speelt cello in het gelegenheidsorkest: “Ook wij zijn in etappes klaargestoomd voor de musical. Ook bij ons was corona een grote hobbel. We zijn begonnen in 2019 en vervolgens moesten we noodgedwongen stoppen”. Aan de muziek van Madness moest gesleuteld worden. Hettie: “In de originele muziek zitten geen strijkers, die zijn er nu speciaal bijgeschreven. Twee jaar later zijn we doorgegaan waar we gestopt waren”. Een deel van het orkest is zichtbaar aanwezig op het podium: de blazers zitten in het decor. Slagwerk zie je niet, fluit en strijkers incidenteel. “Het is louter muziek van Madness. In een musicalorkest spéél je muziek: wat zingen ze nou eigenlijk? Hoe past het? Het maakt je als musicus flexibel. Het geeft je al spelend zoveel plezier met elkaar” vertelt Van Nes. Sempre Sereno staat met 35 spelers op het podium. “Our House’ gaat over de rasechte Amsterdammer Joe Rossi, die op zijn zestiende verjaardag indruk wil maken op de mooie Sarah. Inbreken in een leegstaand pand lijkt de perfecte manier om haar voor zich te winnen. Wanneer Joe en Sarah echter dreigen te worden ontdekt komt Joe voor een belangrijke keuze te staan: zichzelf aangeven of vluchten. Het goede of slechte pad, een simpele kwestie toch? In ‘Our House’ wordt Joe gevolgd wanneer hij het goede pad kiest én het slechte. In beide gevallen zal hij moeten leven met de gevolgen van zijn keuze. Ondertussen dreigt Joe’s ouderlijk huis in handen te vallen van een hebzuchtige projectontwikkelaar. Zal het Joe lukken om de Rossistraat te redden en het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? De voorstellingen zijn op 8 t/m 10 juni om 20.00u. Zaterdag 11 juni om 19.00u. Op deze zaterdag is er om 14.00u tevens een matineevoorstelling. Kaarten kunnen uitsluitend besteld worden via de website www.sempresereno.nl. De kaarten zijn gekoppeld aan een zitplaats.

advertentie
advertentie