Een auto verandert in iets nieuws
Een auto verandert in iets nieuws Johanna Schroeder

Na een succesvolle start in de Nude popt SpelenmaaR deze zomer nog 7x op

Overig Deel je nieuws

Met Pop-Up speeltuin SpelenmaaR komt de Cultuurzomer dit jaar ook naar de wijken! De première gisteren in de Nude belofte al heel veel speelplezier en gezelligheid voor de komende twee weken.

Als Joey van wijkcentrum de Nude even langskomt met een versnapering voor de enthousiaste spelers en bouwers, weten twee kinderen het meteen: wij gaan een bar openen! Het duurt niet lang en ze hebben de eerste klanten. Ook voor de volwassenen blijkt voor iedereen wat wils: van lekker samen met het hele gezin een hut bouwen in het doelwit tot lekker in de schaduw ontspannen en buurten- niet alleen maar met mensen uit de Nude zelf, maar ook aanwaaiers uit andere buurten en zelfs Ede. De kinderen heerlijk onbezorgd in hun eigen buurt hun gang te laten gaan en later weer langs te komen is ook een uitkomst, want hier was geen kind onder de 2-3 uur uitgekeken.

Er ontstaan autos, schommers, hele dorpen, muziekinstallaties en veel meer. En ben je uitgespeelt, dan haal je het gewoon weer uit elkaar en begin je van iets nieuws. SpelenmaaR is een veld met daarop allerlei coole spullen waar gespeeld mag worden! Niemand die zegt “Nee, daar mag je niet aankomen, dat is voor grote mensen.” Hoe vet is dat? SpelenmaaR is toegankelijk en inclusief voor iedereen, ook de grote mensen. Struin tussen de autobanden, doeken, dozen, laminaat, buizen, planken, stokken, emmers, touwen, pannen en nog veel meer. 

Heb je SpelenmaaR in de Nude gemist? Geen probleem, hieronder vind je de volgende data en locaties. Tijden zijn gelijk: Van 13-17h kun je je eigen speeltuin komen bouwen en vrij en creatief spelen tijdens de KinderCultuurZomer.

10 augustus: Nieuw Kortenoord: OB* Speelplaats Willem Berkhemer (het gedeelte tussen de kabelbaan en het grote speelhuis op de hele lange lintspeeltuin)

12 augustus: Tuindorp (entree vrij)

15 augustus: Pomona- Speeltuin naast Wijkcentrum Pomhorst 

16 augustus: OB* Speelplaats Witmondplein 

19 augustus: OB* Speelplaats Margrietplantsoen 

20 augustus: Montmartre aan de Rijn

28 augustus: Afsluiting van de Cultuurzomer in het Torckpark

Op de openbare(OB) speelplekken zijn geen (aangepaste)toiletten, bij de andere plekken wel.

Meer info: wageningsecultuurzomer.nl

                 empowermentbyplaying.nl/spelenmaar

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26