Leerlingen van OBS De Wereld genieten met de schooldirecteur en de overblijfjuf van de eerste warme lunch dit schooljaar: volkorenpasta met spinazie en tomaatjes.
Leerlingen van OBS De Wereld genieten met de schooldirecteur en de overblijfjuf van de eerste warme lunch dit schooljaar: volkorenpasta met spinazie en tomaatjes. Janneke Bruil

Gezonde warme schoollunch van start

Overig Deel je nieuws

Leerlingen op OBS De Wereld gaan het komende schooljaar wekelijks genieten van een gezonde, warme lunch. De maaltijden worden gekookt door vrijwilligers van de dagbesteding in het Huis van de Wijk De Nude. 

Zo leren kinderen uit groep 6,7,8 en de twee schakelklassen nieuwe smaken eten, en beleven ze plezier aan gezond eten. De gerechten zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf en bevatten diverse soorten groenten, volkoren producten en peulvruchten zoals bonen. Naast de maaltijden krijgen de kinderen ook regelmatig een speelse les over gezond eten.

Jaarlijks gaan in Nederland zo’n 30.000 kinderen zonder een goed ontbijt naar school. Ook  op OBS De Wereld gaven de kinderen tijdens een proefperiode aan dat ze altijd ‘flinke trek’ hadden als het etenstijd was. Het samen eten bleek de kinderen te stimuleren om nieuwe dingen te proeven. 

“Dit is precies wat onze leerlingen nodig hebben” zegt schooldirecteur Monique Delno. “Sommige kinderen ontbijten thuis niet of zeer ongezond. We zien dat ze na een voedzame lunch vrolijker en leergieriger zijn.”

Dat beaamt Wethouder Voedsel Maud Hulshof: “Leren hoe je gezond kunt eten is erg belangrijk. Niet alleen voor de schoolprestaties maar ook om later chronische ziektes en andere problemen te voorkomen. We zijn erg blij met dit unieke initiatief om warme maaltijden uit te delen op OBS De Wereld.” 

De gezondheidsverschillen in Nederland worden steeds groter. Dit initiatief draagt eraan bij om die verschillen kleiner te maken. Het wordt ondersteund door de gemeente en uitgevoerd door OBS De Wereld, Solidez, TSO Kinderstralen, Het Buurtbedrijf NuDe Toekomst en adviesbureau Groente & Meer. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49