spelmoment AW.DTV-Wageningen
spelmoment AW.DTV-Wageningen Florien van Dee

KV Wageningen na verdiende zege dichtbij Tussenklasse

6 april 2022 om 22:46 Korfbal Deel je nieuws

WAGENiNGEN - De korfballers van KV Wageningen zijn nog volop in de race voor een plek in de nieuwe Tussenklasse. De eerste horde werd redelijk eenvoudig genomen. Sparta Zwolle werd ronde 1 van de play-offs in 2 wedstrijden opzij gezet. De tweede horde is het Amsterdamse AW.DTV. De Amsterdammers verloren in ronde 1 nipt van DSC uit Eindhoven en konden daarmee de sprong naar de Korfbal League uit hun hoofd zetten. In ronde 2, een best of three, gaan Wageningen en AW.DTV uitmaken wie volgend seizoen in de nieuwe Tussenklasse komt (winnaar) of in de Hoofdklasse blijft (verliezer).

De eerste wedstrijd werd dinsdagavond in Amsterdam gespeeld. Wageningen trad met dezelfde opstelling aan als afgelopen zaterdag in Zwolle tegen Sparta, toen zij 34x de korf wisten te vinden. In het begin van de wedstrijd ging de strijd gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde was het Wageningen dat de wedstrijd dicteerde. Bij de stand van 6-7 nam AW.DTV de eerste time-out. Wageningen leek hieraan echter meer gehad te hebben, want de blauwwitten liepen uit naar 6-10. Bij rust was het gat 3 punten: 8-11.

De tweede helft leek Wageningen helemaal los te gaan. Middels soms prima uitgespeelde kansen voerde het de voorsprong op naar 10-16. Bij die stand nam Wageningen een time-out en de thuisploeg ging wissels toepassen bij de heren. Dat laatste had echter weinig resultaat en Wageningen liep zelfs uit tot negen doelpunten verschil.

Met zo’n tien minuten te spelen leek er dus geen vuiltje aan de lucht. AW.DTV zette echter een tandje bij en kwam wat beter in hun spel. Omdat Wageningen wat terugviel, leken de Amsterdammers er toch nog in te geloven. De stand was inmiddels 13-20, maar daarna liep AW.DTV toch drie doelpunten in. Met nog vijf minuten te gaan werd het zelfs nog 17-20, maar toen aanvoerder Steven Landman de 21e Wageningse goal afdrukte, was het gedaan met de tegenstand en ondanks dat de Amsterdammers nog een keer scoorden was de buit binnen.

Een verdiende overwinning voor de blauwwitten, die bijna de hele wedstrijd domineerden. Ze werden daarbij aangemoedigd door heel veel supporters die, ondanks dat het een doordeweekse dag was, toch maar mooi richting Amsterdam waren gekomen.

Zaterdag ontvangt Wageningen op Het Binnenveld AW.DTV voor de 2e play-off (aanvang 20:00 uur). Ondanks de overwinning echt nog geen gelopen race. De Amsterdammers lieten dinsdag bij vlagen hun ware gezicht zien en zullen er alles aan doen om er een derde wedstrijd uit te slepen.