Een groep vrijwilligers met kartonnenbootjes met ideeën voor klimaatoplossingen
Een groep vrijwilligers met kartonnenbootjes met ideeën voor klimaatoplossingen Klimaatcoalitie Wageningen

Wageningse klimaatcoalitie: “Tijd voor een klimaat burgerberaad in Wageningen!”

9 april 2022 om 18:59 Lokaal Deel je nieuws

11 april 2022 - De Klimaatcoalitie Wageningen roept Gemeente Wageningen op tot een burgerberaad over klimaatoplossingen en presenteert het Groenboek op de eerste politieke avond van de nieuw verkozen gemeente. 

“Ik maak me zorgen over de gevolgen van de klimaatcrisis,” zegt Aniek van de Berg van de Wageningse klimaatcoalitie. “Daarom wil ik me lokaal inzetten voor klimaatoplossingen.”  De klimaatcrisis houdt velen in Wageningen bezig, zo ook de leden van de Wageningse klimaatcoalitie, die o.a. Het klimaatalarm in maart 2021 organiseerde en het Groenboek maakte. Op 11 april 2022 roepen zij de nieuwe gemeente op tot het opzetten van een burgerberaad over klimaatoplossingen én presenteren zij het Groenboek aan de gemeenteraad. 

In het Groenboek staan ideeën van inwoners van Wageningen voor klimaatoplossingen, zowel online als op straat verzameld. Er waren maar liefst 213 inzendingen, vaak met meerdere ideeën per inzending. Al deze ideeën zijn verzameld per thema in het Groenboek. Aniek van de Berg: “Het Groenboek laat zien dat inwoners van Wageningen klimaatactie willen van de gemeente, maar ook bereid zijn zelf actie te ondernemen in hun eigen leven.” De klimaatcoalitie hoopt hiermee de gemeente het juiste duwtje in de rug te geven om burgers en burgerparticipatie serieus te nemen, en een burgerberaad op te zetten. “Door in een burgerberaad samen na te denken over klimaatoplossingen in Wageningen, gevoed door experts, kunnen we komen tot échte klimaatoplossingen die eerlijk en rechtvaardig zijn.” aldus Aniek van den Berg.

advertentie
advertentie