Rijnroute 2014 Lexkesveer
Rijnroute 2014 Lexkesveer Frans Steenhuis

Lentemotortoertocht ‘de Rijnroute’

25 maart 2024 om 10:42 Overig

WAGENINGEN Op zondag 21 april houdt de Wageningse Motorclub De Rijnridders voor de 48ste keer ‘de Rijnroute’, een jaarlijkse motortoertocht van ongeveer 200 kilometer. De start is van 08.30 tot 11.00 uur in Hotel Restaurant Nol in ‘t Bosch aan de Hartenseweg 60 in Wageningen. 

De route loopt naar de Achterhoek, dan langs de grens naar het zuiden en van daar weer terug naar Wageningen, waarbij de deelnemers een stukje Duitsland aandoen. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Daarvoor krijg je de route en een kop koffie bij de start. De route is beschikbaar in GPX-formaat en ook in ITN-formaat en zodoende beschikbaar voor de meest gangbare navigatie­systemen. Wil je de route vooraf hebben? Stuur dan een e-mail naar info@rijnridders.nl. Neem anders de juiste kabeltjes mee om de route ter plekke te kunnen laden. Kijk voor meer informatie op www.rijnridders.nl/rijnroute. 

De motorclub De Rijnridders bestaat ruim 50 jaar en heeft zo’n 70 leden. Behalve met toeren, houdt de vereniging zich ook bezig met motortrial, een behendigheidssport, waarbij snelheid ondergeschikt is. Er is ook veel kennis over de diverse navigatiesystemen en de club houdt regelmatig een instructie-avond. Diverse leden doen zelf onderhoud aan hun motor of knappen klassieke motoren op.

Natuurlijk is de club ook een bron van gezelligheid met Toerweekenden, een BBQ, een Jaarfeest en een Nieuwjaarsreceptie. Op de eerste vrijdag van de maand kun je hen vanaf 21.00 uur vinden in JoJo’s Café aan de Bevrijdingsstraat.

advertentie
advertentie