Stijn Arndts poseert met het Duno-keepersshirt.
Stijn Arndts poseert met het Duno-keepersshirt. Dick Martens

‘Dankzij mijn vader sta ik in het doel’

9 april 2024 om 19:18 Overig

DOORWERTH/WAGENINGEN ‘Ambitieuze doelman Stijn Arndts naar Duno’, ‘kopte’ de website van de Doorwerthse eersteklasser vorige week. Daar spreekt de ambitie van de club nog maar eens, maar legt de lat voor de 19-jarige inwoner van Oosterbeek ook tamelijk hoog. Maar daar loopt hij zeker niet voor weg, getuige zijn krachtige wens om hoe dan ook als doelman te slagen. ,,Eerst bij Duno natuurlijk, maar ik wil meer. Het buitenland? Dat is zeker een optie. Met de blik op het hoofdveld van zijn nieuwe club, waar het komend seizoen moet gaan gebeuren doet Stijn zijn verhaal.

Door Dick Martens

Dat hij keeper is geworden heeft ook een geschiedenis. ,,Ik ben bij WAVV in Wageningen begonnen waar ik tot de D’tjes heb gevoetbald, maar ik kwam er al snel achter, dat ik niet de motoriek van een voetballer had. Mijn vader stelde toen voor om het eens als keeper te gaan proberen, dat heb ik gedaan en ben vervolgens het doel niet meer uit geweest.” ‘Vader Richard’ verdiende zijn sporen als voetballer, onder andere bij RVW, ook ruimschoots en is nog altijd actief ‘in de voetballerij’, momenteel als verzorger bij WAVV, waar hij voorheen ook die rol vervulde bij FC Den Bosch en OVC’85.

Op de vraag ‘wat er zo mooi is aan het keepersvak’, twinkelen Stijns ogen direct. ,,De reddingen die je kan verrichten om op die manier je team te helpen.” Dat deed hij dus het eerst bij WAVV, daarna werd de overstap gemakt naar OVC’85 en vanaf dit seizoen staat hij onder de lat bij de Arnhemse derdeklasser SML. ,,Ik had het bij OVC prima naar mijn zin, toch belandde ik op de bank, maar al snel kwam er ‘een verlossend telefoontje uit Arnhem’. De trainer, Muhaiman Samir, gaf aan dat ik bij SML eerste keeper kon worden en die kans heb ik onmiddellijk gegrepen. En als Duno niet was gekomen was ik er ook zeker gebleven. Ik leer daar nog op elke training, met dank aan keeperstrainer Adrie Brokxs. Zonder hem had ik hier komend seizoen ook niet gestaan. De ervaring die hij meebrengt en dat op mij overbrengt, dat is echt bizar. Hij doet veel met videoanalyses, na elke wedstrijd krijg ik van hem te zien wat ik goed, of wat ik fout deed. Fijn is dan zeker, dat hij ook bij Duno de keepers traint.” De naam Duno valt. Ook dat doet de CIOS-student opveren. ,,Het is een eer, dat een club als Duno mij, nadat ik toch pas vanaf dit seizoen eerste keeper bij SML ben, heeft gevraagd. Peter de Kinder (de technische man bij Duno, DM) had al wedstrijden van mij bekeken, maar het was toch een verrassing, dat Duno interesse toonde.” De club waar de verwachtingen altijd hoog zijn. Maar daar loopt Stijn niet voor weg. ,,Trainen op een hoog niveau, met een trainer als Eric Meijers, daar wordt je alleen maar beter van. Goed voor mijn ontwikkeling, want ik wil zo snel mogelijk van waarde zijn voor de club.” Dat wil Robert Zaalman, de huidige doelman van SC Woezik, die ook door Duno is vastgelegd natuurlijk ook. ,,Met hem ga ik de concurrentiestrijd aan. Maar ik wil meer, het hoogst haalbare uit mijn carrière halen. Of dat in het betaald voetbal zal zijn, of op divisie-niveau, dat gaan we zien. Ook het buitenland sluit ik niet uit. Maar eerst presteren bij Duno. Daar ga ik voor!”

advertentie
advertentie