WAVV's topscorer Davey Jansen wordt bejubeld door Guus Arndts. Ook Jermain Lamers (links) en Lars Dolphijn vieren mee. Dick Martens

WAVV walst over Terschuurse Boys

8 april 2024 om 09:52 Overig

WAGENINGEN ‘De buren’ WAVV en ONA’53, beiden uitkomend in de 3e Klasse B, zullen met gemengde gevoelens terugkijken naar hun wedstrijden van zaterdag. De spelers van WAVV zaten na de met maar liefst 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys al snel na het laatste fluitsignaal aan een verkoelend biertje. Bij ONA’53 zal er ongetwijfeld ook wel wat gerstenat in zijn gegaan, maar dan voornamelijk om de kater van het 1-1 gelijkspel, op bezoek bij CDW, weg te spoelen. De gelijkmaker viel, nadat ONA’53 in de 88e minuut een 1-0 voorsprong had genomen, namelijk in de absolute slotfase.

Door Dick Martens

WAVV’s topscorer Davey Jansen wachtte het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dirk Bos al niet meer af. Nadat hij ruim een kwartier voor tijd gewisseld was, slofte hij op blote voeten richting zijn supporters om daar alvast een voorschotje op de aanstaande overwinning te nemen. Waarschijnlijk was dat de beloning van trainer Moslin Adnane aan ‘de nummer 9’ van zijn ploeg, die ook tegen Terschuurse Boys weer een hoofdrol voor zich opeiste, door een fraaie hattrick aan zijn doelpuntentotaal toe te voegen. De topschutter staat inmiddels alweer op 16 competitietreffers. Toch keek de thuisclub al snel tegen een 1-0 achterstand aan en leek het een moeilijk middagje te gaan worden. Vooral ook omdat er binnen en buiten de lijnen onvrede opborrelde. Maar nadat Adnane in niets aan duidelijkheid overlatende woorden had aangegeven, dat er toch echt ‘korter op de man verdedigd moest gaan worden’ om op die manier de druk op de tegenstander te kunnen verhogen, gingen er de nodige knoppen om. ,,Ik vond dat ‘even’ nodig”, verklaarde Adnane zijn verbale correctie. ,,Gelukkig toonden de jongens begrip en veerkracht en namen we het heft in handen en gingen we door doelpunten van Lars Dolphijn en Davey (2) met een toch wel geruststellende voorsprong de rust in.” En nadat nog geen minuut na rust de 4-1 al op het scorebord gezet kon worden, was het duel eigenlijk al gespeeld. Topscorer Jansen werd door de doelman van de gasten onderuit gehaald. Scheidsrechter Bos wees, ondanks de hevige protesten van ‘de Boys’, gedecideerd naar ‘de stip’. Aanvoerder Luc Dolphijn bleef koel. Vlak voor zijn wissel kon topscorer Jansen zijn hattrick nog vervolmaken (5-1), met dank aan ‘de koning van de assist’ van deze middag Guus Arndts. In de slotfase bepaalden de gasten de eindstand nog op 5-2. ,,Onze doelstelling was ons veilig spelen”, aldus de scorende aanvoerder na afloop. ,,Het lijkt vreemd, omdat we er goed voorstaan, maar met vijf mogelijke degradatieplekken kan je beter maar zekerheid hebben. Nu kunnen we ook naar boven kijken en kunnen we mogelijk nog voor een positieve verrassing zorgen.”

Dat wil ONA’53 zeker ook. Maar dan moet eerst de kater van het gelijkspel verwerkt worden. ,,Het leek op 0-0 uit te gaan draaien”, blikt trainer Martin Mol terug. ,,Maar als je dan in de 88e minuut (doelpunt Niek van Ginkel) op voorsprong komt, moet je die voorsprong koesteren en over de streep trekken.” Door het gelijkspel zag Mol de achterstand op koploper Renswoude vier punten worden.