Spelmoment uit het duel WVV Wageningen - ZVV '56 (4-3).
Spelmoment uit het duel WVV Wageningen - ZVV '56 (4-3). Dick Martens

Wagenings voetbal

12 november 2023 om 21:25 Overig

Winst voor WAVV en Wageningen, ONA’53 en GVC spelen gelijk. SKV had een vrij weekend.

WAGENINGEN De trainers van de diverse Wageningse voetbalclubs konden zaterdagavond terugkijken op een in bijna alle opzichten, geslaagde voetbalmiddag. Moslin Adnane (WAVV) en Johan van Capelleveen (WVV Wageningen) zagen hun ploegen tot winst komen. Hun collega’s, Martin Mol (ONA’53) en Joost de Jong (GVC) konden uiteindelijk leven met het gelijkspel dat hun ploegen uit het vuur sleepten. Bij SKV had men een vrije zaterdag.

,,Wij wilden niet onze derde uitnederlaag op rij gaan lijden”, legt WAVV-trainer Adnane uit. ,,En gelukkig gebeurde dat ook niet. ik heb weer ‘een ouderwets goed’ WAVV gezien. Na een gelijk opgaand eerste kwartier, namen wij het heft in handen, lieten goed voetbal zien en stonden bij rust al met 2-0 voor. Ook na rust kwamen we niet meer in de problemen. Het leverde ons uiteindelijk een soevereine 4-0 overwinning op. Het gevoel, dat wij vandaag goed voor de dag zouden gaan komen voelde ik donderdag al op de training. Goed om te zien, dat de jongens dat hebben vertaald naar de wedstrijd van vanmiddag. Hier staat dan ook een trotse trainer.” Voor WAVV waren Sem de Leeuw, Davey Jansen, Liam Heldernisse en Guus Arndts trefzeker. 

In dezelfde klasse (3e Klasse B) speelde ONA’53 met 2-2 gelijk tegen het bezoekende CDW. Die stand stond bij rust al op het scorebord. ,,We speelden voor rust prima”, zag trainer Martin Mol. ,,Namen door Jorn Hiensch de leiding, maar we verzuimden vervolgens door te drukken.” Hiensch was vervolgens ook verantwoordelijk voor de hernieuwde voorsprong (2-1). Maar in de extra tijd van de eerste helft kwamen de bezoekers toch weer langszij. ,,Zij kregen ‘maar’ twee kansen, maar het was wel twee keer raak. Na rust was het rommelig en speelden we minder. Over de hele wedstrijd genomen is die 2-2 dan wel de verhouding. Maar het meeste baalde ik van het uitvallen van Melchior Onderstal, met een naar het zich liet aanzien, zware enkelblessure.” 

In de 5e Klasse B zorgden, zeker wat de doelpunten betrof, WVV Wageningen en hekkensluiter ZVV’56 voor spektakel. Op het Wageningse kunstgras ‘regende’ het treffers: 4-3. ,,Onze overwinning vond ik verdiend”, aldus trainer van Capelleveen. ,,Maar we beloonden ons toch veel te weinig, je maakt de wedstrijd daardoor onnodig spannend. Zeker in de slotfase, toen zij alles op de aanval gooiden, om er toch nog minimaal een gelijkspel uit te kunnen halen, werd het nog even spannend.” Door de overwinning deden de gastheren goede zaken en klommen naar de 5e plaats. Camiel Timmer (2) en Muhammed Ahmed (2) waren de doelpuntenmakers.

Bij GVC - Hulshorst, de ploeg die samen met Zuid Arnhem de ranglijst aanvoert, werd de zogenaamde ‘brilstand’ (0-0) ook de einduitslag. Geen doelpunten dus op Sportscentre De Bongerd. Toch zag trainer Joost de Jong ‘een interessante wedstrijd’. ,,Zij waren wat meer ‘aan de bal’, maar dat was onze tactiek ook. Zij mochten het spel maken, wij verdedigden en dat ging prima en loerden op een uitbraak. We scoorden weilswaar niet maar koesteren het punt toch wel.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie