Beeld uit het eerdere bekerduel ONA'53-WVV Wageningen (2-1). Zowel Emiel Cortenbach (links) en Samuel waren zaterdag trefzeker.
Beeld uit het eerdere bekerduel ONA'53-WVV Wageningen (2-1). Zowel Emiel Cortenbach (links) en Samuel waren zaterdag trefzeker. Dick Martens

Bekerwinst WAVV, ONA’53 en SKV

11 september 2023 om 09:46 Overig

WAGENINGEN Voor de Wageningse voetbalteams was het weliswaar een erg warme zaterdag, maar dat was echter geen belemmering om toch weer aardige resultaten te behalen. Verloren werd er door het kwartet, WAVV, ONA’53, SKV en WVV Wageningen in ieder geval niet. De Wageningse derdeklassers keerden allen met een overwinning terug naar Wageningen. WVV Wageningen, dit seizoen uitkomend in de 5e klasse B, had het in eigen huis lastig, maar knokte zich vanuit een 0-2 achterstand, toch verdienstelijk terug naar een 2-2 gelijkspel.

WAVV dat vorige week al een ‘aardig’ visitekaartje afgaf door de bekercompetitie af te trappen met een ‘dubbele-cijfers-overwinning’(10-0) op het bezoekende SVHA uit Herveld-Andelst, ging zaterdag op bezoek bij vierdeklasser Excelsior Zetten. WAVV begon prima aan het tweede bekerduel en nam na vijf minuten, door een doelpunt van aanvoerder Luc Dolphijn, al een 1-0 voorsprong. Maar de gastheren egaliseerden die stand alweer snel (1-1). ,,Toch kwamen we vervolgens, door een doelpunt van Sem de Leeuw, weer aan de leiding”, blikt trainer Moslin Adnane terug. ,,Er was voor rust eigenlijk ook geen vuiltje aan de lucht. Na rust werd het toch een ander verhaal. We lieten Excelsior meer en meer in de wedstrijd komen door mee te gaan in de fysieke duels, wat ook hun kracht is.”

Daardoor ‘vergat’ WAVV te voetballen. ,,Natuurlijk speelde ook de hitte in combinatie met het kunstgras ons parten. Er werd door Excelsior een officiële meting gedaan, waarbij de thermometer 42 (!) graden aangaf.” Na rust daalde de amusementswaarde, mede ook door warrig optreden van de onervaren arbiter. ,,Maar wij verzuimden ook verder afstand te nemen en mochten van geluk spreken, dat onze keeper Luc Huurman in een prima vorm stak.”

ONA’53 boekte ook de tweede bekerzege. Na vorige week stadgenoot Wageningen met 2-1 te hebben verslagen, werd er in Elst met 4-2 van Elistha gewonnen. Een uitslag die volgens trainer Martin Mol nog wel ‘wat hoger uit had moeten vallen’. ,,We speelden het eerste half uur prima en hadden in die fase de stand al verder uit moeten bouwen. Daarna speelde de hitte beide ploegen teveel parten om er nog een echte wedstrijd van te maken. Wel vond ik, dat we de tegengoals erg gemakkelijk weggaven.” Voor ONA scoorden Jorn Hiensch (2), Emiel Cortenbach en Marvin Willemsen. 

Op Sportpark De Zoom keek WVV Wageningen binnen een half uur, door matig uitverdedigen, al tegen een 2-0 achterstand aan. ,,Gelukkig scoorde Hannes Rensen nog voor rust de aansluitingstreffer”, aldus trainer Johan van Capelleveen. ,,In de rust heb ik wat omzettingen gedaan. We creëerden in ieder geval meer kansen en ook niet onbelangrijk, we gaven praktisch geen kansen meer weg. Tien minuten voor tijd maakte Samuel verdiend gelijk.” 

Op bezoek bij Uchta deed SKV goede zaken. Evenals WAVV en ONA’53 boekten ook zij hun tweede bekerzege. Het werd in Ochten 1-4. Grote man was Bart Silvius die drie keer scoorde. Ook Lennart van de Peppel was nog trefzeker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie