Spelmoment uit de wedstrijd ONA'53 - Stroe (1-3)
Spelmoment uit de wedstrijd ONA'53 - Stroe (1-3) Gerard Vos

Onverwacht verlies ONA’53. WAVV wint stadsderby bij GVC. Ook winst voor SKV en WVV Wageningen

2 mei 2022 om 11:07 Voetbal

WAGENINGEN Voor ONA ’53 waren de druiven zaterdag zuur. Op het eigen sportpark Van Ketwich Verschuur ging de ploeg van trainer Martin Mol hard en onverwacht onderuit tegen laagvlieger Stroe: 1-3. Bij stadgenoot SKV vierden ze echter een klein feestje, want even onverwacht als de nederlaag van ONA’53 was, was de winst van ‘de mannen’ van trainer Jan Gaasbeek. Hij zag zijn ploeg stunten bij de nummer twee van de 3e Klasse B, VVOP. In Voorthuizen werd het 0-2. Ook WAVV en WVV Wageningen konden een overwinning bijschrijven. WAVV won de stadsderby bij GVC (1-3) en WVV Wageningen won met dezelfde cijfers bij streekgenoot Wodanseck in Wolfheze.

Dick Martens

ONA ’53 beleefde een niet al te plezierige week, want naast de nederlaag zaterdag tegen Stroe, werden eerder in de week ook al drie punten verloren in- en tegen Veenendaal. Daar moest nog 24 minuten uitgespeeld worden en werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisclub. ,,Dit verlies hadden we niet ingecalculeerd”, stamelde ONA’53-trainer Martin Mol na de nederlaag tegen laagvlieger Stroe. ,,Zij knokten voor elke meter, wilden koste wat het kost hier niet verliezen. Wij schoten daarin tekort. Voor ons een gemiste kans, waar we dan zaterdag maar revanche op moeten gaan nemen bij koploper SV Otterlo. Daar stunten zal de ploeg weer een boost geven.” Voor ONA’35 scoorde Bjorn van de Brink. Stunten deed stadgenoot SKV al wel. In Voorthuizen verraste het keurkorps van trainer Jan Gaasbeek de plaatselijk trots VVOP, die met lege handen en een enorme kater de wonden moesten likken. Maar aan al die treurnis had SKV geen boodschap, zij gooiden na ruim 90 minuten strijd en bij vlagen ook nog eens prima voetbal, alle remmen ‘even’ los om de winst te vieren. Nadat Gaasbeek zich even had ontworsteld uit het feestgedruis keek hij met genoegen terug op de onverwachte overwinning. ,,Wij zijn de reuzendoders”, jubelde hij. ,,We hebben hier echt een puike prestatie neergezet. Ik ben dan ook supertrots op ‘de boys’.” Beide SKV-treffers werden gemaakt door Abass Koné.

WAVV is weer een stapje dichterbij het zo felbegeerde kampioenschap van de 4e Klasse B. Slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van trainer Moslin Adnane was dit keer stadgenoot GVC. Op Sports Centre De Bongerd streed de studentenformatie van trainer Joost de Jong voor wat het waard was, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven: 1-3. ,,Het is een goed team, ik vind het een van de betere in onze competitie”, aldus Adnane. ,,Toch vond ik onze overwinning wel terecht, wij hadden over de hele wedstrijd genomen meer en de betere kansen. We hebben, mede door het puntenverlies van Lienden goede zaken gedaan en zijn weer een stapje dichter bij de titel.” Voor de titel komt GVC niet meer in aanmerking, maar trainer Joost de Jong wilde wel laten zien, dat zijn team een gelijkwaardig niveau als dat van WAVV kon ‘aantikken’. ,,Met die overtuiging zijn we ook de wedstrijd ingegaan”, legt hij uit. ,,Dat leverde, naar mijn mening dan ook een interessante partij op. Ik trots ben op mijn ploeg, maar moet ook ‘een chapeua’ uitdelen aan WAVV. Zij straften onze korte momenten van desorganisatie genadeloos af.” De doelpuntenmakers waren: Jimmy Pruis, Michael van Schaik en Luc Dolphijn (WAVV) en Jorge Vega Briones (GVC). Bij GVC kreeg Aris Amygdaralis na rust de rode kaart (twee keer geel) voorgehouden. WVV Wageningen kende geen genade voor de hekkensluiter van de 4e Klasse B, Wodanseck. In Wolfheze versloeg de ploeg van trainer Marcel Nijhuis de thuisclub met 3-1. Voor Wageningen waren Joeri Marcus, Nanno Bekkers en Nino Jansen trefzeker. ,,Een terechte overwinning”, vond Nijhuis. ,,Maar dat we bij rust maar met 1-0 voorstonden verwijt ik mijn ploeg wel. Het leek bij ons te veel op ‘een verplicht nummertje’. Over de drie punten ben ik natuurlijk wel tevreden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie