SKV-aanvaller Lennart van de Peppel maakt het de Stroe-verdediging lastig. Van de Peppel scoorde ook de openingstreffer. SKV won uiteindelijk met 3-1
SKV-aanvaller Lennart van de Peppel maakt het de Stroe-verdediging lastig. Van de Peppel scoorde ook de openingstreffer. SKV won uiteindelijk met 3-1 Richard Antonysen

Winst voor WAVV, ONA’53 en SKV. Wageningen en GVC verliezen.

Voetbal

WAGENINGEN Voor WAVV, ONA’53 en SKV was het een mooie voetbalzaterdag. Alle drie wonnen zij hun wedstrijden. WAVV was, op bezoek bij Ede/Victoria, veel te sterk voor de Edenaren: 0-4. Buurman ONA’53 stuurde Terschuurse Boys met een 2-0 nederlaag in de bagage huiswaarts en SKV bond Stroe aan de zegekar. Op Sportpark De Zoom werd het 3-1. Minder plezier beleefden WVV Wageningen en GVC. Wageningen verloor in eigen huis ‘de Rijnderby’ met 3-1 van SDOO en GVC kon op Sports Centre de Bongerd niet winnen van het bezoekende Lienden: 1-2.

Dick Martens

,,Op de winst viel niets op af te dingen”, vond SKV-trainer Jan Gaasbeek. ,,Alleen hadden we het voor onszelf wat makkelijker kunnen maken door de wedstrijd wat eerder definitief te beslissen. Nu gebeurde dat eigenlijk pas in de slotfase. Aanvankelijk hadden wij wat moeite met hun 5-3-2-systeem, maar nadat wij op 1-0 waren gekomen (doelpunt Lennart van de Peppel) beheersten wij de wedstrijd, lieten de bal goed rondgaan en gaven niets weg en kwamen voor rust door Lukas Wilgenhof ook nog op 2-0.” Toch zag Gaasbeek zijn ploeg na rust matig starten. ,,Zij waren overgeschakeld op 4-3-3, dat betekende dat de ruimtes voor ons groter waren, maar daar gingen wij niet goed mee om. En zij scoorden uit een vrije trap, met nog ruim 20 minuten te spelen ook nog eens de 2-1. Dat gaf hun weer moed. Maar gelukkig maakten wij in de 80e minuut door Berry van de Poll nog de bevrijdende 3-1 en hadden in die laatste 10 minuten zelfs de mogelijkheden op een nog veel grotere overwinning. Maar al met al ben ik natuurlijk tevreden en gaan we ons opmaken voor de derby van komende zaterdag tegen ONA’53. Dat wordt weer een wedstrijd op zich.” ONA’53 zal zich ook met een goed gevoel gaan opmaken voor de stadsderby. De ploeg van trainer Martin Mol versloeg op eigen veld Terschuurse Boys met 2-0, door doelpunten van Jay van Beek en Bjorn van den Brink. ,,De zege was zwaar terecht”, vond Mol. ,,We hadden uit van hun verloren, wisten dat zij fysiek sterk waren, maar na onze snelle voorsprong hadden wij de controle. Ook na rust scoorden wij snel, waardoor we ook in de tweede helft niet meer in gevaar kwamen. Bij vlagen zag ik een ONA dat ik graag wil zien, verdedigend prima, controle op het middenveld en scherpe spitsen voorin.” Door de winst staan we nu 5e op de ranglijst (3e Klasse B) en dat is prima.”

Prima gaat het ook met buurman WAVV, dat na de 5-0 overwinning bij streekgenoot Ede/Victoria weer een stapje dichter bij het kampioenschap in de 4e Klasse B is gekomen. Toch tempert trainer Moslin Adnane dat optimisme nog even. ,,We krijgen de komende weken CHRC, GVC, Fortissimo en Lienden. Lastige ploegen, waar we het toch nog moeilijk tegen kunnen krijgen.” Maar Adnane is ook realistisch. ,,We staan 7 punten voor op Lienden en een WAVV in goede doen geeft dat niet meer weg. Mits we niet overmoedig worden en bij de les blijven. Dat deden we in Ede ook. In het begin hadden we het lastig met hun enorme verdedigende spelopvatting. Gelukkig kwamen we voor rust nog wel op voorsprong. Die had nog verdubbeld kunnen worden, maar Mike van Schaik miste een strafschop. Die misser maakte hij na rust met twee treffers wel weer goed.” Voor WAVV waren ook Alain Rothuis en Sem de Leeuw nog trefzeker.

Voor WVV Wageningen en GVC viel er minder te juichen. Beide ploegen kwamen maar eenmaal tot scoren, terwijl de tegenstanders dat vaker deden, met twee ‘Wageningse’ nederlagen tot gevolg. In eigen huis verloor Wageningen met 3-1 van SDOO en GVC moest op Sports Centre De Bongerd buigen voor ‘runner up’ Lienden: 1-2. ,,Wij domineerden de wedstrijd”, blikt Wageningen-trainer Marcel Nijhuis terug. ,,Maar SDOO scoorde tweemaal ‘uit het niets’. We kwamen door een in mijn ogen onterechte strafschop op 1-2 (Brian van Velsen), maar SDOO kreeg daarna ook nog een cadeautje in de vorm van een strafschop. Ook zij scoorden daaruit. Ik ben dan ook teleurgesteld, temeer omdat ik de laatste weken verbeteringen zag, maar die moeten er dan in de wedstrijd wel uitkomen. Helaas was dat tegen SDOO te weinig het geval.” Teleurstelling was er ook bij GVC-trainer Joost de Jong. ,,Het mocht vanmiddag niet zo zijn”, was zijn alleszeggende reactie na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Lienden. ,,Details maakten het verschil. Zij speelden beter georganiseerd en gingen beter met hun kansen om. Na die 1-2 hadden wij niet meer de macht om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Het is nu even ‘wonden likken’ en dan volgende week met bravoure op naar Uchta.”

ONA '53 komt tegen Terschuurse Boys al snel op voorsprong door een doelpunt van Jay van Beek.
Het gloednieuwe scorebord van ONA'53 geeft het duidelijk weer: ONA '53 komt op 2-0.
advertentie
advertentie